Blog

Virtualna poroka – zakaj pa ne?

Nekaj tednov nazaj sem med poplavo korona vicev (mimogrede, nekateri med njimi so bili in so res vrhunski) videla tudi tole sličico:

foto: splet

Zdi se nenavadno, a glede na dogodke zadnjih tednov, zaradi katerih smo morali temeljito predrugačiti način druženja in gledanja na stvari, vse skupaj niti ni tako zelo ZF kot bi se nam zdelo še par mesecev nazaj.

Prav iz tega razloga se mi zdi zelo dobra ideja, na katero so prišli v FABulatoriju, in sicer da parom, ki so morali zaradi letošnje epidemije odpovedati (beri: preložiti na nedoločen čas) poroko, ponudijo čisto novo in svežo storitev: virtualno poroko. Kako je videti? Na poroki sta prisotna nevesta in ženin, obe priči in matičar. Svati pa obred spremljajo preko livestreama, torej prenos v realnem času gledajo preko svojega računalnika, telefona ali tablice.

Verjamem, da tistim najbolj tradicionalnim vse skupaj ne bo preveč blizu. Za tiste, ki pa ste bodisi malo bolj odbiti bodisi malo bolj previdni, ali pa imate ljudi, ki bi jih radi povabili na poroko, razseljene po vsem svetu in/ali je povabljencev zelo veliko (vemo pa, koliko to stane), skratka ki ste odprti tudi za kakšno svežo in neobičajno idejo, pa bi tole znala biti dobra rešitev. Itak smo se v tem času že navadili, da preko računalnikov klepetamo s prijatelji, sestankujemo s sodelavci, opravljamo ustne zagovore in šolarji izpraševanja, imamo video lekcije pilatesa, plesa, inštrumentov in podobno, celo pri maši smo lahko preko spleta. Zakaj se torej ne bi poročili v ozkem (varnem) krogu matičarja in prič, svati pa bi bili na poroki prisotni virtualno …?

foto: pinterest.com

Vse skupaj ima namreč mnogo plusov, ki se v teh časih še posebej izkažejo. Od tega, da je ceneje, manj nervirajoče, da so lahko prisotni vsi, ne glede na morebitne zadržke, recimo tudi starejši, bolni, pa tisti, ki živijo na drugem koncu sveta in itak ne bi mogli priti … Prenos poroke od prvega do zadnjega trenutka spremljajo vsi povabljenci, poleg obreda tudi ogled prvega poročnega plesa mladega para, svati lahko v realnem času pošljejo svoje čestitke in voščila … Seveda svatje potem prejmejo fotke in video posnetek poroke. Pri FABulatoriju pravijo celo, da se da zmenit, da svatom (tistim, kjer je to mogoče, seveda) brezstično dostavijo mini poročni paket z darilcem in kosom poročne torte, ali pa kar poročno kosilo – na dom.
Meni se zdi ideja totalno odbita, pa hkrati zelo zelo dobra. Konec koncev je virtualna poroka trenutno tudi edini način, na katerega se lahko poročite. Če bi vas zadeva mikala ali bi radi izvedeli kaj več, se obrnite na mail: poroka@fabulatorij.com.

Anja Rebek; foto: osebni arhiv

Anji Rebek, ustanoviteljici FABulatorija in idejni snovateljici virtualnih porok (moj intervju z njo si lahko preberete tule), sem zastavila par kratkih vprašanj.

Anja, ker govorimo o porokah, me zelo matra firbec 🙂 …

Tvoja sanjska poročna obleka bi bila/bo? Brez pomisleka Vera Wang in njena kolekcija črnih poročnih oblek.

Za svojo poroko bi obula? Unikatne Converse All Star.

Tvoj poročni parfum bi bil? Chanel Chance.

Naj komad za prvi poročni ples? Jane Birkin & Serge Gainsbourg: »Je t’aime«.

Katero poročno torto bi izbrala? Eno izmed kreacij Pcakes, črna, s toplimi barvami in svežim cvetjem/sadjem.

foto: FABulatorij

Odgovori