Vaša vprašanja

Kaj naj oblečem, če imam ogromen trebuh?

Živjo Tina!
Že od nekdaj imam težave pri oblačenju, predvsem s kosi oblačil okrog trebuha. Ne vem, kako naj napišem, da bo to razumljivo. Skratka težavo imam, kaj obleči, da mi bo udobno ter da bo ok izgledalo. Težavo mi predstavlja predvsem moj ogromen trebuh. To je še najtežje pri dvodelnih oblačilih. Ali je preveč oprijeto ali pa preveč vrečasto. Če lahko za boljši občutek kaj storim s pravo izbiro oblačil že zdaj, bi bila zelo zadovoljna.
Lp M.

Pozdravljena in hvala za tvoje vprašanje. Določene prijeme v primeru trebuha si lahko pogledaš v temle mojem videu. Res pa je, da je razlika, ali je trebuh še vseeno majhen, ali pa je ta kar velik. Ti praviš, da je tvoj ‘res ogromen’. Morda gre pri tebi za postavo v obliki jabolka, to je postava, pri kateri se kilogrami in obline kopičijo v srednjem delu telesa, torej na trupu. Npr. postava jabolko nima nikoli problemov z močnimi stegni, boki ali zadnjico. Ima pa težave s tem, da se maščoba in šlaufki delajo na področju trebuha, pogosto je močnejši tudi hrbet, lahko tudi ramena, zgornji del rok in pogosto so prisotne tudi velike prsi. Kako pristopiti k taki obliki postave?

foto: pinterest.com

Prvo kot prvo, oblika postave je človeku prirojena, kot take se je ne da spremeniti (se obdrži kljub izgubi ali pridobitvi teže) in najboljše in najlepše je, če se preprosto sprejmeš in vzljubiš. V nadaljevanju pa ti lahko koristi nekaj nasvetov.

Najprej poglejmo, česa NE nositi. Kot si že sama nakazala, so problem dvodelna oblačila, s čimer si verjetno želela reči: kombinacija spodnjega in zgornjega dela oblačila. Tipično slab scenarij za postavo jabolko so ozke kavbojke in majica, ki se konča nekje na trebuhu. Zakaj? Majica se trebuha oprime, zleze malo gor, ko se premikaš in usedeš, za posledico imaš potem ‘razkazovanje’ trebuha in hrbta ter prav nelaskavo poudarjanje tistega dela telesa, ki je najbolj problematičen, torej sredina trupa. Izogni se torej (pre)kratkim zgornjim delom. Npr. prav zdaj so zelo modne majice, ki so kratke in široke, tak ‘boxy’ kroj in to je nekaj naslabšega, kar lahko oblečeš. Izognila bi se tudi preozkim majicam, ki se dobesedno ‘zažrejo’ v obline. Pa še nekaj je treba povedati: pomembno je tudi, kje se dogajajo vizualni poudarki na oblačilih, npr. vzorci, napisi, drugi detajli, pasovi in podobno. Pri postavi jabolko se trudimo, da trupa nekako ne bi dodatno naglaševali, torej stremimo k temu, da je ‘dogajanja’ na tem delu oblačil čim manj.

Kaj pa nositi? Najboljše prijateljice postave jabolko so tunike, ki se ravno prav dotikajo telesa, ne da bi bile preozke ali preveč vrečaste. Taka tunika je lahko tudi oversize srajca ali bluza, ki bo izgledala prav super na enostavne hlače in zavihanih rokavov. Tudi obleke tam nekje do kolen so super, še sploh, če so trapezaste oblike ali na A. Ali pa dolge ‘boho’ oblekice za poletje. Odlična izbira so tudi tanjše in daljše jopice, ki so lahko rezane asimetrično (spredaj daljši konci kot zadaj npr.), lahko so to ‘plaščkaste’ jopice do kolen … Ne zanemarimo tudi pomena dobrega plašča ter lepo krojenega suknjiča, ki nas v trenutku ‘spolira’, naredi bolj vitke, elegantne in poslovne – vse zato, ker nas vizualno zoži od strani.


foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Pomembno je seveda tudi, kaj v outfitu oziroma silhueti pa vendarle poudarimo. V primeru postave jabolko je to lahko lep dekolte, roke pod komolci, noge, stopala, vrat … V prevodu bi to pomenilo, da se lahko poigravamo z zanimivimi in res hudimi čevlji, sandali, supergicami; da si damo duška z zanimivim nakitom; da pazimo na to, da je zgornji del oblačila malce odprt (karseda se izognimo pulijem); da se poigramo s kakšnimi podaljšanimi šali, da pokažemo podlahti in zapestja. Skratka, da pokažemo tisto, kar je najlepšega in z zanimivimi poudarki tako ‘zmedemo’ gledalca, da našega velikega trebuha še opazil ne bo 😉 .


foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Odgovori