O meni

 

foto: Vid Ponikvar/Sportida

Pozdravljeni na moji spletni strani!

Moje ime je Tina Martinec Selan. Sem osebna stilistka in certificirana Colour Me Beautiful barvna svetovalka. To pomeni, da pomagam izoblikovati osebni slog vsem tistim, ki razumete, da je človekova urejenost pomembna, da je zunanja podoba močno sporočilo, ki ga oddajamo svetu; ki si želite biti urejeni ter zadovoljni v svoji koži.

Kako to storimo? Določim vam vaš barvni tip in vaše optimalne barvne odtenke, z vami pregledam vašo garderobo (v zavetju mojega studia v Ljubljani ali na vašem domu), vam razložim, kaj vam najbolj pristaja in kaj ne, grem z vami po nakupih, vas naličim in tako dalje. Poleg tega tudi izvajam stilske preobrazbe, stiliram za različne naročnike, že 9 let pišem članke za moj blog in od leta 2017 tudi za spletni portal Aleteia, snemam video vsebine za moj youtube kanal, … Obožujem tudi vlogo predavateljice, zato se z veseljem udeležim povabil na seminarje, delavnice, predavanja, srečanja in neformalne dogodke, kjer z veliko strastjo podajam vsebine na temo oblačenja in osebne urejenosti (reference mojih sodelovanj z različnimi podjetji in skupinami si lahko ogledate tukaj).

Brez pretiravanja lahko rečem, da opravljam zame sanjsko delo. In kako sem prišla do tega?

foto: Odglavedopet

Odkar pomnim, sem vizualni tip človeka. Od malih nog sem spremljala modo, modne trende, trende na področju kozmetike in osebnega stila. Hitro sem ocenila, ali je nekdo oblečen skladno s svojo postavo in leti ali ne, prav tako pa sem si od nekdaj zapomnila videz drugih ljudi za več mesecev, včasih celo let.

Čeprav sem se po z odliko opravljeni maturi na klasični gimnaziji odločila za študij farmacije in uspešno diplomirala, sem si vselej želela zgraditi kariero na področju, ki me neskončno veseli, zanima, ki mi pomeni strast, izziv in za katerega sem hitro ugotovila, da bi bila v njem zelo dobra – kot osebna svetovalka za celostno podobo. Zato sem že v študentskih letih začela intenzivno spremljati slovensko in tujo modno-stilsko  sceno in literaturo ter pričela pisati članke za portal Planet Lepote na temo estetike, oblačenja, mode in osebnega stila na splošno. Svoj hobi sem nato nadgradila s pisanjem bloga Odglavedopet, ki je namenjen različnim tematikam na področju osebnega stila in urejenosti. Ker je blog doživel zelo dober odziv, sem se v začetku druge nosečnosti odločila, da je nastopil čas, da se stilskemu svetovanju posvetim profesionalno.

Posvetila sem se izobraževanju za barvnega svetovalca pri  svetovno priznanem podjetju Color Me Beautiful (CMB), ki je vodilno podjetje na področju barvnega svetovanja ter svetovanja pri oblikovanju osebne podobe sploh. Pridobila sem ‘CMB- colour and makeup consultant’ certifikat in postala svetovalka na področju barvnega svetovanja in ličenja. Registrirala sem svojo blagovno znamko Odglavedopet® in ustanovila Inštitut Odglavedopet, ki zajema različne spektre ukvarjanja s celostno podobo.

Odločitev za poklic osebne stilistke in svetovalke je bila ena najboljših v mojem življenju. Hvaležna sem, da lahko opravljam to delo, ki me izpolnjuje in osrečuje. Z možem in najinimi tremi otroki živim in delam v Ljubljani. Moje stranke prihajajo iz vse Slovenije, nekatere, ki živijo v tujini, pa izkoristijo dopust v Sloveniji tudi za svetovanje pri meni.

Najdete me tudi na:
facebooku: https://www.facebook.com/odglavedopet/
instagramu: https://www.instagram.com/odglavedopet/?hl=en
youtubu: https://www.youtube.com/channel/UCoSHQhayzFk7msnE04yMnPQ?view_as=subscriber