Zakaj je videz pomemben?

Ljudje smo vizualna bitja in na osnovi vidne zaznave oblikujemo prve sodbe o svetu in ljudeh, ki nas obkrožajo. Prvi vizualni vtis, ki ga naredimo na sočloveka, je zato ključnega pomena, saj lahko z njim pomembno vplivamo na to, kako nas bodo ljudje presojali tako na osebnem kot poslovnem področju. V času, v katerem živimo, je to še bolj pomembno. Naša zunanja podoba postaja tista, ki lahko v določenem trenutku odigra ključno vlogo – lahko spremeni vse. Lahko bi rekli, da v življenjskem receptu za uspeh ne velja le reklo ob pravem času na pravem mestu, temveč tudi ob pravem času na pravem mestu z dobro izdelano celostno podobo.

Če smo zadovoljni sami s seboj in s svojim videzom, se bolje počutimo v svoji koži. Dvigne se nam samozavest, naša drža postane bolj pokončna, hoja odločnejša, ramena potisnemo nazaj, glavo navzgor, nenadoma smo polni zagona ter gremo pogumno novim uspehom naproti. Zaupamo vase in v svoje sposobnosti. Človek z izdelano celostno podobo deluje samozavestno, sposobno, odločno, zanesljivo, odlično.

Vse to pa nam pride prav v pomembnih življenjskih situacijah, s katerimi se vsakodnevno srečujemo tako v zasebnem kot v poslovnem življenju. Take situacije so:  razgovor za službo, sklepanje novih poslovnih stikov in poznanstev, sestanki, predstavitve, javni nastopi,  sklepanje novih prijateljstev, spoznavanje partnerjev, enkratni in nepozabni  dogodki, kot so poroka, krst, maturantski ples, podelitev diplome, pomembno priznanje ob dosegi  poslovnega ali profesionalnega uspeha in še bi lahko naštevali.