Blog

Modni trendi za jesen in zimo 2018/19

Fashionistke smo znane po tem, da ko drugi razmišljajo o poletnih oblekah in brskajo med razprodajnimi kosi, se me že ukvarjamo z mislijo na jesenske modne kose 😉 . Tako sem v preteklih dneh ne enkrat, ampak večkrat že dobila vprašanje, kaj se bo nosilo jeseni. Kaj gledati, kaj kupiti?

foto: pantone.com

Pantone barvna napoved za jesen in zimo 2018/19 napoveduje precej žive in udarne barve, med katerimi pa se najdejo tako topli kot tudi hladni odtenki. Zelena, oranžna, rdeča, barva gorčice in petrolejna so tipično jesenske barve, ki v jesenski modni napovedi niso presenečenje.

Najdemo seveda tudi vijoličasto (Ultra violet), ki je Pantone barva leta 2018.

Pravo presenečenje pa je rumena (svetlejši rumeni toni), ki jih ponavadi bolj povezujemo s spomladanskimi dnevi, tokrat pa jih bodo ljubiteljice lahko nosile tudi jeseni in pozimi.

Prav tako bo za barvni pljusk poskrbela tudi rožnata v številnih odtenkih od nežnejše pudraste do močnejših in bolj šokantnih odtenkov.

Modne brvi so (meni v veselje) postregle tudi z nekaterimi manj običajnimi modnimi kombinacijami, recimo rdeča z rdečo, rdeča s svetlo modro, vijoličasta s petrolejno, oranžna z rožnato in tako dalje.

Vse, ki ljubite odtenke kraljevsko ali pariško modre, pa boste tudi prišle na svoj račun.

Nosile bomo tudi metalne odtenke, nekatere srebrno, druge zlato.

Kot vsako leto pozimi bomo srečevale kariraste teksture, ter bogate brokatne tkanine, potiske, perje, resice, bleščice in čipke. Pa na usnje ne pozabimo.

Obleka, ta kraljica zadnjih let, bo še daljša in z volančki bogatejša kot doslej, z malce prilagoditvami (dodajte debele žabe, gležnjarje, debelo pletenino in velik plašč) pa lahko nosite tudi vse tiste s potiski rož, ki ste jih kupile spomladi ali poleti.

Vrhnja oblačila (jakne, plašči) imajo odločno predimenzionirano formo, saj niso videti le rahlo prevelika (kot da bi si plašč izposodile od boljše polovice), ampak imajo res XL videz – za najpogumnejše.

Omeniti je nujno treba tudi živalske vzorce, poleg klasičnih oblik pa jih bomo našle tudi v neonskih odtenkih.

Fotografije: harpersbazaar.com, elle.com.

Odgovori