Blog

Kaj je bralette?

foto: berlinfashionstories.de

Bralette je čudovita zadeva, ki je idealna za vse, ki ne morejo ali ne marajo biti brez modrca, hkrati jih pa vsak modrček tišči in moti. Ja, med njimi sem tudi jaz. Brez modrca se nikoli nisem dobro počutila, čeprav imam prijateljice, ki ga ne nosijo, v tem uživajo in so mi predlagale, naj poskusim tudi jaz. Preizkusila sem že ogromno število različnih modrcev vseh vrst in znamk. Velikost in oblika mojih prsi se je v preteklih desetih letih vendarle kar nekajkrat spremenila, vmes so bila dolga obdobja nošenja dojilnih modrcev, potem prehajanja na manjšo velikost in tako dalje. Verjamem, da me razumete. Ne glede na znamko ali ceno, me 90% modrcev po nekaj urah (ali celem dnevu) nošenja začne motiti. Ne prav tiščati, vendar modrček nekako čutim na moteč način, čeprav mi je prav in po vseh merilih dober zame. (Samo kot opomba, nazadnje zase najboljše vedno najdem v trgovini Intimissimi, če slučajno koga zanima.) Imam različne modele, najraje v kožni barvi, ker mi ni všeč, če se kontrastna barva modrca vidi pod oblačili. Vseeno pa najbolj obožujem občutek, ko pridem domov in lahko modrček slečem. Olajšanje! … Po tem dolgem uvodu bo verjetno razumljivo, zakaj sem tako navdušena nad zadevico, ki se imenuje bralette. Gre za modrček, ki je nepodložen (lahko ima samo malenkost odebeljen sprednji del košarice), brez kosti in kakršnihkoli ojačanj, zato je občutek res fenomenalen. Obstajajo najrazličnejši modeli in različice bralette modrcev; nekateri so res tanki in prosojni kot druga koža, spet drugi so malce bolj konkretni – odvisno od velikosti prsi in vaših želja.

foto: uk.intimissimi.com

Moj občutek z bralette je tak, kot da sem brez, s tem da je pod oblačili videti lepše. Čudovito se obnese, kadar ne želim opaznega dekolteja, kar mi je še posebej všeč pod tankimi zgornjimi deli in globoko odpetimi bluzami – tam nočem, da bi se videlo modrček, hkrati pa želim določeno mero diskretnosti in varnosti, ki jo nudi bralette. Seveda so tudi trenutki, ko paše obleči podložen modrček, ki da res uau efekt, ampak to ni ravno vsak dan. Vem, da določene ženske bralette nosijo kot del outfita, tako da se vidijo, bodisi da kuka zgornji del čipke ven ali da jih imajo v živih barvah pod prosojnimi topi.

foto: gurl.com
foto: pinterest.com
foto: Odglavedopet
foto: fashionapp.ru

Izbira je vaša, seveda odvisna od vašega sloga in okusa. V trgovinah s perilom je ponudbe veliko. Moram pa poudariti, da so bralette modrčki bolj primerni za ženske z manjšimi prsmi, nekako do C košarice, bi rekla. Zelo velike prsi vendarle zahtevajo več opore in jih je tudi treba s pomočjo modrčka dvigniti na pravo višino, da obdržimo silhueto in da ženski optično ne dodajo kilogramov. Če pa nosite košarico A, B ali C in bi rade svoboden občutek ob naravnem, diskretno seksi videzu, potem je bralette vsekakor za poizkusiti.

 

2 komentarjev na “Kaj je bralette?

 1. Таня Бабина

  Zdravo Tina!
  Vedno imam težave z modrci
  Našla sem nekaj novega za probat https://conte-shop.si/collections/nedrcki
  Katerega bi za večje oprsje?

  1. Tina Martinec Selan

   Se opravičujem za neažuren odgovor – osebno nimam izkušenj z velikimi številkami, vendar verjetno ne bi izbrala nič “push up”, bolj v smer “minimizerja”. Veliko nasvetov najdete tudi na novem članku: https://odglavedopet.si/gostujoca-kolumna-modrcki-za-zenske-z-velikimi-prsmi/

Odgovori