Lepotna ocena

L’Oreal False Lash Superstar X Fiber maskara

Morda se še spomnite L’Orealove Double Extension maskare, ki je imela dva različna konca. Na enem koncu je bil bel primer, ki si ga nanesel v prvem sloju. Po njem so bile trepalnice čisto bele (kot da bi ti recimo zamrznile sredi severnega tečaja ;)), v drugem koraku pa si nanesel črni konec maskare. Bel primer je zaradi vlaknaste teksture poskrbel za volumen na trepalnicah, potem je pa črni del maskare vse skupaj prevlekel z barvo in dal še malo volumna.
No, maskara, ki jo ocenjujem danes, ima podobno finto, samo da je vrstni red obrnjen. Zasledila sem nekaj pohval te maskare, zato me je zanimala in sem si jo nekaj tednov nazaj kupila ter jo v tem času dodobra stestirala. Cena te maskare je nekaj čez 12 €. Tudi False Lash Superstar X Fiber ima dva konca, oba sta črne barve. (Mimogrede, trend poimenovanja maskar s 5 besedami ali več se mi zdi obupen … Le kdo si lahko zapomni tako dolgo ime …?)

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Prvi del se nanese kot običajno maskaro, nanos je dokaj enostaven, maskara je bolj podaljševalna kot volumenska, se ne packa in naredi lep, ‘clean’ nanos. Tako da po prvem delu ni odvečne mase ali grudic na trepalnicah, kar jih pripravi na nanos drugega dela.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Druga stopnja je pri tej maskari črne barve in vsebuje vlakenca, ki poskrbijo za dodaten volumen in podaljšanje trepalnic. Efekt po nanosu drugega dela je res opazna zgostitev in daljše trepalnice. Za tiste, ki imajo raje naraven videz, bi bilo to verjetno že skoraj preveč. Če vam je malo drame na trepalnicah všeč, potem boste vsekakor zadovoljne.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Največji minus te maskare je zame njena neobstojnost. Že po nekaj urah se mi na zgornji veki in pod spodnjo veko začnejo poznati črni odtisi, kar se na spodnjih fotkah dobro vidi in česar pri maskarah resnično ne presenem. Zaradi tega so stalni popravki v obliki brisanja z vatirano paličico ali kar s prsti neobhodno potrebni.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Grrrr … neobstojnost maskar me prav jezi, moram pa poudariti, da imam z večino maskar tovrstne probleme, saj so redke (in žal večinoma iz dražjega cenovnega razreda), s katerimi so tovrstne težave manjše ali da jih sploh ni. Vodoodpornih maskar pa ne maram, tako da je iskanje dobre maskare zame kar večni izziv ;). Imate kakšno dobro priporočilo za obstojno maskaro?

Sama L’Oreal False Lash Superstar X Fiber maskari podeljujem 2.5/5 točk in mi je žal, da se ni bolje odrezala pri obstojnosti, saj bi mi bila sicer zelo všeč.

 

Odgovori