Vaša vprašanja

Vprašanje bralke: Kje najti lepa nosečniška oblačila?

Tina, živjo! Malo sem brskala po tvoji strani in ugotovila, da si o oblačilih za nosečnice nazadnje pisala daljnega leta 2014! Če se ne motim… Si imela morda namen kaj “updejtat” to temo? Sprašujem seveda iz zelo sebičnih razlogov ;). Trenutno sem v “vicah”, rešujem s s prej prevelikimi in namerno oversized oblačili, jeseni bom pa verjetno rabila prave nosečniške kose. Se mi pa zdi, da je vse, kar sem videla pri nas, tako casual, da je za mojo službo absolutno neprimerno, zlasti hlače. Ti imaš 100% v rokavu pravo rešitev! Hvala že vnaprej. Uživaj v poletju!

Taupe Jersey Wrap Maternity to breastfeeding Tunic Dress
foto: seraphine.com

Draga bralka, hvala za tvoje vprašanje in seveda iskrene čestitke! Woohoo!
Res je, čas je, da malo updejtam temo nosečniških oblačil. Čeprav zame namreč ni več aktualna, je seveda aktualna za marsikatero mojo bralko, torej kar poglejmo, kaj in kako.

foto: pinterest.com

Gledano z nenosečniške distance se mi zdi, da je pri nas v fizičnih trgovinah nosečniških oblačil izjemno malo, kar je seveda velika škoda. Nekaj malega, se mi zdi, se še vedno dobi v H&M trgovini na Rudniku, vendar je bera bolj slaba in dokaj dolgočasna za moj okus. Zagotovo pa tam najdete kakšne hlače in pakice ter kakšen dojilni nedrček. Lepo in veliko izbiro oblačil imajo v trgovini Popek, ki se nahaja v industrijski coni Vič v Ljubljani. Seveda nudijo tudi možnost spletnega nakupa. Ne zelo številčna, a vseeno luštna izbir(ic)a je tudi v trgovinah Name.it, ki jih najdete npr. v Supernovi na Rudniku ali Cityparku v BTC-ju ali pa v bližnji Avstriji. Obleke iz naravnih materialov sem našla tudi na spletni strani Pri mamici.

Nosečniške kratke hlače - jeans
foto: popek.si
foto: primamici.si

Spletno nakupovanje seveda nudi neprimerno večjo in boljšo izbiro, v kolikor ste pripravljene v začetku malce tvegati, da “ujamete” pravo številko. Med meni najboljšimi spletnimi ponudniki nosečniške mode so naslednje spletne strani: Next, kjer imate reeees veliko izbiro vseh vrst oblačil, About you, Zalando, Asos. Na vseh teh spletnih straneh najdete vse od perila do pižam, udobnih oblačil za valjanje na kavču do elegantnih oblačil, ki jih potrebujete za službo ali za posebne priložnosti. Kaj zelo luštnega najdete tudi na Espritu v zavihku “Maternity wear”.
Za pocrkljati se in si privoščiti nekaj res uau, pa je meni francoska znamka Seraphine, ki jo ljubijo tudi royals in celebrities (npr. Kate Middleton, Pippa Bloom, Louise Roe, Jessica Alba, švedska princesa in podobno). Res krasna oblačila, izjemno kvalitetna in šik, ki jih boste nosile tudi še po porodu, pa v vseh naslednjih nosečnostih in jih potem, ko vam bodo odslužila, tudi prodale naprej.

Red Midi Wrap Maternity Dress
foto: seraphine.com
Dress with a mille-fleurs print, NIGHT SKY BLUE, detail image number 0
foto: esprit.com
Pink Maternity Wrap Ruffle Blouse
foto: next.si
Pieces Maternity - PMNEORA SKIRT - Ovito krilo - tigers eye
foto: zalando.si
Mamalicious Maternity recycled parka coat in navy | ASOS
foto: asos.com
Floral Silk Maternity Maxi Dress
foto: seraphine.com

Za malce formalnejše oblačenje se mi zdijo najbolj uporabne obleke in pa tunike, ki jih lahko kombiniraš s suknjičem ali elegatno jopo. Če so noge zatečene, jim vsekakor privoščite udobno obutev, pozornost pa od njih odvrnete s kakšnim dobrim in malo bolj vpadljivim kosom nakita, npr. lesketajočimi uhani in dobro šminko. Želim vsem nosečnicam vse dobro v nosečnosti, čim lažji porod, nato pa veselo uvajanje v novo družinsko dinamiko!

Navy Blue Ponte Maternity Blazer
foto: seraphina.com

Odgovori