Blog

Brez bele obleke ni poletja!

V poletni vročini preprosto ni boljše stvari kot je bela obleka. Če je včasih (ali še vedno) veljalo, da mora imeti vsaka ženska doma malo črno obleko ali LBD po angleško, jaz dodajam, da mora imeti tudi vsaka malo belo obleko za poletne dni. Pri tem pridevnik “mala” jemimo malo z rezervo, saj so silhuete vsekakor na strani volumnov in mikro-oprijemajoče je stvar preteklosti.

Bela obleka je šik, hladna (svetlejša kot je barva, manj sončne svetlobe in posledično tudi toplote vpija, zato se poleti oblačimo v svetlejše barve), zračna, “easy breezy” in deluje nadvse osvežujoče. Primerna je tako za poletje v mestu kot za vse poletne počitniške destinacije.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Kakšno belo obleko izbrati? Nadvse pozorne bodite na material, ki naj bo naraven za vsako ceno. Lan, ki ga je letos ogromno, je čudovito nonšalanten, hladen in zračen, pa nikar si ne belite glave s tem, če je malo zmečkan – pride v kompletu z naravo materiala ;). Svila, viskoza, bombaž so enako dobri, lahko samostojno ali v mešanici. Izognite se poliestru in ostali “plastiki”, saj je namen bele poletne obleke ta, da nam je v njej čim hladneje in udobneje, ne pa da se počutimo kot zavite v plastično vrečko.

Barva? Bela seveda. Mlečno bela pristaja vsem, lahko ima celo pridih smetane. Je pa res, da ko smo malo zagorele, nam je odpuščen tudi kakšen manjši barvni kiks, zato lahko posežemo tudi po snežno beli, ki nas sicer v zimskem času lahko precej pobledi.

Kaj pa slog obleke? Ta naj se seveda ujema z vašim siceršnjim slogom. Ljubiteljice romantike prisegamo na kakšen volanček, čipko ali celo vezenine v slogu “broderie anglaise” (čipkasto vezena tekstura na bombažu).

Ruffle gown - General plane
foto: mango.com
H&M+ Off-the-shoulder dress - White - Ladies | H&M
foto: hm.com
MAMA Cotton dress with broderie anglaise - White - Ladies | H&M
foto: hm.com
Bombažna obleka - bela - MOHITO - original1
foto: mohito.com

Klasične dame bodo izbrale nekaj preprostega, elegantnega in nadvse učinkovitega. Tudi podaljšana bela srajca je v tej kategoriji.

default image
foto: cos.com
Dress from comma
foto: comma-store.eu
Pure linen tiered dress from s.Oliver
foto: soliver.eu
foto: zara.com

Ljubiteljice modernih silhuet se nikakor ne bodo ustrašile napihnjenih, predimenzioniranih rokavov, ne-telirane silhuete ali maksi dolžine. In hrbet, ta je letos “in” – bolj kot dekolte ;), zato se najdejo čudovite obleke z detajlom delno ali povsem izrezanega hrbta, pa ljubke naramnice, ki se zavezujejo v pentljo in, da ne pozabim, za vitke so tu “cut-out” detajli v področju pasu. Gre za izrezana področja, ki delujejo kot poudarek pasu, seveda pa ni najlepše, če skoznje dejansko pogleda kakšen obroček.

Obleka z odprtim hrbtom - bela - RESERVED - original1
foto: reserved.com
zoomed image
foto: stories.com
Frill cotton dress - General plane
foto: mango.com
Glamorous Midi Women's Dresses | Shop the world's largest collection of  fashion | ShopStyle
foto: asos.com
Long-line poplin dress white Liu Jo - large
foto: liujo.com

Kaj dodamo k beli obleki? Letos ne moremo mimo Birkenstock sandalov z dvema paščkoma, sandal na zavezovanje ali pa robustnih “dad” sandalov. Za malce več elegance lahko dodamo espadrile s polno peto ali sandale s peto in paščki. Pleten cekar je dobra dnevna izbira, medtem ko zvečer v roko paše nekaj manjšega in zabavno barvitega. Dodajte kakšen odbit kos nakita, malo parfuma in živo šminko, pa ste pripravljene na poletni potep.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Bela obleka pa bo uporabna tudi še jeseni, ko jo bomo ogrnile z jopo, usnjeno jakno ali jeans jakno in dodale superge ali gležnjarje.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovori