Blog

Trend poletja: zelena

Če ste letos že vsaj enkrat obiskale trgovino ali pa kakšno spletno stran z oblačili, ste gotovo opazile, kako zelo popularna je letos zelena. Najbolj opazna in popularna je tista živo srednje zelena, lahko bi ji rekli kar smaragdna, čeprav se najdejo tudi številni drugi odtenki: svetlejša, limetasto zelena, pa temnejša do že skoraj olivno zelena in še vsi odtenki vmes.

Saj veste, kaj bom rekla – da ga ni človeka, ki mu zelena ne bi pristajala, le pravi odtenki naj bodo, da nam privzdignejo polt, popestrijo barvo las (ja, naj nam oblačila popestrijo barvo las in ne obratno, to je moja logika ;)), poudarijo oči. Zeleno lahko nosijo blondinke (žadasto zelena, mint zelena, turkizno zelena), rdečelaske (močna travnato zelena, olivno zelena), rjavolaske in temnolaske (za vas omejitev pri zeleni praktično ni, le kakšni pastelni zeleni odtenki znajo biti prebledi).

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Če ste do zelene še malo skeptične oz. zadržane, potem je dobro, da si za začetek omislite le ščepec te barve. To je lahko del vzorca na kakšni bluzi ali obleki, lahko ima potisk na majici zraven drugih barv tudi zeleno. Živahnejša kot je barva, bolj je opazna. Olivno zelena je v tem smislu mnogo manj izstopajoča in jo štejemo pod nevtralne barve (to so tiste, na katere lahko kombiniramo živahnejše odtenke drugih barv ali pa druge nevtralne barve, npr. belo, črno, bež, peščeno, rjavo, karamelno …).

Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je 372ae76c8d357e9f53cda6e2abfc4aaf.jpg
foto: pinterest.com

Če vam je zelena barva všeč in se je ne bojite, potem se lahko kar pogumno vržete vanjo, tako kot se poleti z veseljem vržemo v globok zelen tolmun. Občutek je v obeh primerih podobno osvežujoč in naravnost odličen. Zeleno plisirano krilo? Zakaj pa ne! Zelena lanena srajčna obleka, zračna kot dih za vroče poletne dni, dodamo samo sandale in cekar ali slamnik. Zelena večerna obleka z izrezom na dekolteju ali hrbtu – vedno odlična v kombinaciji s srebrnimi ali zlatimi sandali z visoko peto … Zelene kratke hlače, v katere nosimo zatlačeno belo laneno srajco, ki smo ji zavihale rokave; dodamo espadrile ali birkenstock natikače za ležeren naravni slog.

foto: pinterest.com

Zelena je lahko dramatična, če jo izberemo za široko padajoče hlače, dolgo krilo ali kombinezon. Lahko pa le sramežljivo osvežujoča v kombinaciji z jeansom in večno poletno belino. Pristaja na različne odtenke rožnate, bele, koralno, rdečo, nekatere rumene, rjavo, sivo, temno modro, pa tudi vijoličasto …

Za tiste, ki ste še vedno skeptične, pa namig: do zelene lahko pridemo tudi preko petrolejske ali turkizne, saj gre za sorodne odtenke, ki se lepo kombinirajo tudi med seboj. Morda imate doma že kakšen kos poletnega nakita, ki ima turkizne ali zelene kamenčke? Morda imate te tone v kakšnih kopalkah? Bottom line je: zelena je zakon! In nikar se ne bojte kakšnega kosa vključiti v svojo garderobo.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovori