Blog

Trend: razkrita ramena

Rade pokažete, da ste v trendu? Potem so to poletje zgornji deli, ki razkrivajo ramena, za vas obvezni kos garderobe. Kot smo pri modi vajeni, niso ‘off shoulder’ topi nič novega. Zelo rada jih je nosila že Brigitte Bardot v šestedestih ter nato številne hipijevke v sedemdestih.

foto: stylecaster.com
foto: webelieveinstyle.com

Če boste bluzo z razkritimi rameni kombinirale na (trenutno modne) kavbojke na zvonec in torbo z resicami, se tako referenci na sedemeseta ne boste mogle izogniti. Updejtana, izčiščena verzija tega trenda je vsekakor kombinacija z belimi kavbojkami ali ozkim, pencil krilom. Slog razkritih ramen je vsekakor zelo ženstven in neposreden, zato zahteva tudi nekaj poguma, saj se bodo za vami zagotovo obračali moški (in morda tudi ženski ;)) pogledi.

foto: pinterest.com
foto: jeanyubeauty.com
foto: becomechic.com

Pazite na to, da pod tako bluzico ali obleko oblečete modrček s snemljivimi naramnicami, ker vidne naramnice sredi ramen niso videti preveč lepo. Prav tako pazite na soncu, da vas poletni sončni žarki ne ožgejo ;)! Ali so razkrita ramena rezervirana le za mlade? Nikakor ne, seveda pa se morate v takem kosu dobro počutiti, da boste tudi videti dobro.

foto: youtube.com
foto: kiskadee.com

Glede primernost za službo pa morate kar same presoditi, ali vaše delovno mesto (ter nadrejena/nadrejeni) prenese tovrstno bluzo ali obleko. V strogi poslovni bonton taka bluza zagotovo ne spada, razen če imate čez njo oblečen suknjič in ga slečete šele v popoldanskem času. Prav tako je obleka z razkritimi rameni lahko zelo elegantna izbira za večerne ali posebne priložnosti. Tudi za vse sproščene, popoldanske, počitniške in vikend aktivnosti si vi in vaša ramena lahko brezskrbno dajo duška. Morda že ta vikend ;)?

foto: shein.com
foto: fashionmio.com
foto: honestlywtf.com
foto: style-blueprint.com
foto: wheretoget.it
foto: whowhatwear.com

 

Odgovori