Blog

Delavnica ‘Odličen prvi vtis!’

Čeprav se z Vesno Sodnik poznava in sodelujeva že leta, sem jo včeraj prvič poslušala in gledala v njenem ‘elementu’.

foto: Odglavedopet

Na delavnici ‘Odličen prvi vtis!’, ki sva jo skupaj organizirali, sem se o komunikaciji naučila toliko, kot da bi prebrala kakšnih 5 knjig skupaj (pa sem že prebrala kakšno). Zdaj recimo vem, da se ljudje glede na profil komunikacije delimo na ogenj, sonce, les in vodo ter kaj to pomeni za moje praktično delo s strankami. Pa en kup trikov, kako lažje, prijetneje in bolj učinkovito komunicirati v vseh okoliščinah (saj veste tisto, ko je veliko ljudi na nekem eventu, pa na koncu vsi bulijo v svoje telefone … Se sprašujem, kaj so ljudje delali 10 let nazaj v takih situacijah, ko pametnih telefonov še ni bilo …? 😉 ). Ljudje smo si namreč zelo različni in če veliko delaš z ljudmi, poznavanje komunikacijskih veščin vsekakor pride zelo prav – da se v tvoji družbi ljudje čim bolj prijetno in sproščeno počutijo od prvega trenutka dalje.

foto: Odglavedopet
foto: Urša Žuna
foto: Odglavedopet

V drugem delu sem sama udeleženkam in udeležencem predstavila nekaj osnov urejenosti in oblačenja za moške in ženske, da bo prvi vtis kar najboljši. Čeprav so profili poklicev zelo različni, pa je nekaj skupno: pri prvem vtisu si vsi, ne glede na naš slog, želimo delovati urejeno in da se v svoji koži dobro počutimo. Jaz pa sem opozorila na nekaj najpogostejših stilskih napak, ki jih delajo moški in ženske ter ki zagotovo ne pripomorejo k odličnemu prvemu vtisu. Udeležence so seveda zelo zanimale tudi njihove barvne palete, tako da smo se bežno dotaknili tudi tega.

foto: Vesna Sodnik
foto: Vesna Sodnik
foto: Urša Žuna
foto: Urša Žuna
foto: Odglavedopet

Mislim, da je delavnica zelo lepo uspela, ena izmed udeleženk je zapisala: »Dobila sem veliko novih informacij in ugotovila, da delam veliko napak :). Všeč mi je bilo aktivno in dinamično pripovedovanje ter močna usklajenost in povezanost obeh predavateljic.« Zahvaljujem se Vesni za povabilo k sodelovanju ter vsem udeleženkam in udeležencem za prijetno popoldne v njihovi družbi!

 

Odgovori