Blog

Trend: divji Zahod

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Trend divjega Zahoda je prisoten že kar nekaj let in po ogledu trendov za pomlad in poletje sem ugotovila, da se še nikakor ne poslavlja. Gotovo ste že gledali kdaj kakšen western. Moški nosijo komplete iz jeansa, dame pa dolge romantične obleke, običajno potiskane, neredko s posebnimi rokavčki ali kombinirane s čipko. Druga alternativa je dolgo krilo in romantična bluzica, obvezno zatlačena v krilo, da se pokaže ozek pas. Obutev je za vse enaka – kavbojski škornji, ki pridejo še kako prav, ko človek odjaha v sončni zahod. Drugi detajli, ki še spadajo v trend divjega Zahoda, so robustni usnjeni pasovi, ki so iz vzorčastega usnja, pogosto okrašeni s kamenčki ali kovinskimi detajli. Velika sponka je obvezna. Tu so tudi resice, ki krasijo torbice, jakne in druge usnjene kose. Seveda k temu trendu spada veliko usnja (v trgovinah so običajno imitacije).

foto: bash.com
foto: zara.com
foto: isabelmarant.com
foto: doen.com
foto: maje.com
foto: promod.com
foto: sandro.com
foto: pinterest.com
foto: thekooples.com
foto: pinterest.com
foto: humanic.net
foto: promod.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Priznam, da mi je ta trend, ki se mu reče tudi ‘prairie’ ali prerijski trend, precej všeč. Niti ne vem, ali se je vse skupaj začelo leta 2013, ko so pri Chloe prvič poslali na trg njihove znamenite gležnjarje s kubansko (zadaj prirezano) peto, okrašene s kovinskimi neti in zakovicami. Model Susanna, kot se ti gležnjarji imenujejo, se trdno drži v sedlu sicer muhastega modnega sveta že 7 let, kar verjetno pomeni, da mu že lahko rečemo ‘klasika’. Ljubiteljice mode jih obožujejo, s svojo ceno nekaj manj kot tisočaka pa le niso tako dosegljive, da bi si jih lahko privoščil kar kdorkoli. Sama sem bila presrečna, ko sem pred nekaj tedni na razprodajah našla usnjeno različico v Zari za manj kot 30 evrov. In čeprav sem proti ‘kopijam’ (če si ne moreš privoščiti originala, pač sprejmi to in nosi kaj drugega), so ti gležnjarji dovolj različni, da so mi osvojili srce.

foto: chloe.com
foto: Odglavedopet
foto: pinterest.com

Verjamem, da prerijski trend ni za vsakogar, niti ni primeren za strogo ali formalno oblačenje. Je pa nekaj neverjetno privlačnega na njem, saj je retro romantičen in – če ga doziramo pametno ter le tu in tam dodamo kakšen kavbojski dodatek, da poskrbimo za element presenečenja – lahko tudi zelo kul. Ker je pomlad pred vrati, bodo spet na sporedu midi in maksi obleke, rožaste, svilene, take, ki se igrajo s teksturo ali prosojnostjo in v kateri je vsaka videti naravnost vilinsko, ali pa vsaj zelo zanimivo in vse prej kot dolgočasno. Če vam romantika v oblačenju ni preveč blizu, pa se lahko ozrete za kombinezonom iz jeansa, ki je lahko prav ‘uau’, če ga dobro stiliramo in upamo nositi. Dober slog je običajno rezultat dobrega kombiniranja kosov z različno ‘vibracijo’ in velik pas z okrasno zaponko lahko popestri tudi sicer bolj umirjeno enobarvno obleko ali kombinacijo hlač in bluze. Če pa je tudi vam prerijski trend pisan na kožo, potem ga lahko kar pogumno vključite v svojo garderobo – v kateri je tako ali tako verjetno že kar nekaj kosov, ki bi se prilegali divjemu Zahodu, npr. kavbojke, jeans srajca ali jaknica, usnjena jakna … Se vidimo na konju!

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

 

Odgovori