Blog

Bluza – kos, ki v trenutku ‘dvigne’ outfit s kavbojkami

Nobena skrivnost ni, da kavbojke niso moj najljubši kos oblačila, čeprav imam kar nekaj različnih modelov in barv. A ko oblečem kavbojke (kar se vendarle včasih zgodi 😉 ), mi je zelo pomembno, da outfit z njimi na nek način ‘dvignem’. Ne bom lagala, kombinacija kavbojk in t-shirta je zame precej dolgočasna. Možno sicer, da lepo pokaže postavo, a to pri oblačenju ni moj primarni namen. Osebno mi je pri oblačenju izredno pomembna kreativna nota, torej kaj lahko drugačnega sporočim s svojim outfitom. To storim z zanimivimi barvnimi kombinacijami, vzorci in teksturami. Že od tukaj je jasno, da kavbojke in majica težko zadovoljijo te kriterije. Seveda je pesem povsem drugačna, če dodam zanimiv ali res hud par čevljev, ali pa denimo lep suknjič ali puhast pulover. Ker vem, da številne med vami obožujete kavbojke in jih zelo rade nosite, pa bom v tem članku pokazala, kaj iz kavbojk lahko naredi lepa bluza.

white bell sleeve top and jeans
foto: pinterest.com

Kate Middleton Steps Out in Gucci Bow Blouse in London | PEOPLE.com
foto: pinterest.com

Bluze so že dolga leta en ključnih kosov ženske garderobe. Iz mojih izkušenj s strankami vem, da se jih številne ženske bojijo, običajno zato, ker pod pojmom bluza razumejo srajčke iz trdega bombaža, ki pač ne pristajajo vsem postavam. Bluza je nekaj povsem drugega, saj je iz mehkejšega, fluidnega materiala, ki se prilega vsakim oblinam. Bluza deluje ženstveno, mehko, nežno in elegantno in je res čudovit način za to, da ‘dvignemo’ kombinacijo s kavbojkami na neskončno višjo raven. Ne le, da smo iz dolgočasnega ‘kavbojke + majica’ teritorija takoj na nečem mnogo bolj zanimivem za oko, poleg tega je to tudi način, kako izrazito sproščen, že skoraj športen kos, kot so kavbojke, naredimo malce formalnejši, bolj eleganten in bolj ženstven.

Latisha Springer Fashion Blogger Emerald Tunic and Jeans-1531
foto: pinterest.com

How French Style Star Jeanne Damas Does a Week of Outfits
foto: pinterest.com

Bluze so lahko najrazličnejših materialov, barv, oblik, silhuet in z različnimi detajli, ki jih naredijo še lepše. Ni nujno, da ima bluza gumbe, lahko jih ima na hrbtu, lahko le ob vratnem izrezu, lahko je celo brez. Za kombinacijo z res ozkimi kavbojkami, ki so že skoraj pajkice, so nam na voljo podaljšanje tunike-bluze, ki so skoraj oblekice in takoj naredijo podaljšano ter vitkejšo silhueto. Nekatere bluze so kombinirane s čipko (zelo francosko, zato take bluze pogosto dobite pri francoskih znamkah, pri nas recimo v Promodu), druge se pod vratom zavezujejo s pentljo, kar jim daje nekoliko retro pridih. Nekatere bluze se poigravajo s prosojnostjo, druge so na princip prevezovanja ali ovijanja. Letos so rokavi kot krojaški detajl še bolj v ospredju kot kadarkoli prej, zato so nove bluze take, ki imajo izrazito napihnjene rokavčke. To je izjemno laskavo tudi za močnejše nadlahti, pri velikih prsih ali nekoliko širšem trupu, saj voluminozni rokavi navidezno zožijo postavo v področju trupa.

Leopard tunic and jeans combo w/ leather bag and booties...I"d sub flats for the booties.
foto: pinterest.com


foto: pinterest.com

how to wear lace tops - Over your favorite pair of jeans:  Lace and jeans is an amazing outfit idea to wear everyday, and I consider it a sort of statement on your personality. Keep reading on femalejungle.com
foto: pinterest.com

The Most French Way to Wear Your Jeans Is These 5 Outfits | Who What Wear UK
foto: pinterest.com

Image result for promod CHEMISIER DÉTAIL DENTELLE
foto: promod.com

Podoba 2 od PLISIRANA BLUZA iz Zare
foto: zara.com

Image result for promod CHEMISIER DÉTAIL DENTELLE
foto: promod.com

blush wrap blouse paige straight leg jeans ann taylor heels prosecco and plaid-6
foto: pinterest.com

Sézane - Blouse Bacall
foto: pinterest.com

Kombinacija lepo prilegajočih kavbojk in bluze je zelo preprost, a zelo učinkovit stilski trik, s katerim ste takoj videti bistveno bolj urejeno in profesionalno. Kar poskusite 😉 !

foto: odglavedopet.si

 

Odgovori