Vaša vprašanja

Srajčne obleke – le za v službo ali tudi za elegantne priložnosti?

Zdravo, Tina.

Imam eno vprašanje, mogoče bi bila tema celo za tvoj blog. Srajčne obleke – za katero priložnost? Samo za v službo? Ali so primerne tudi za slavnostne dogodke, recimo za na poroko? Imam eno luštno (spodaj na fotki) v planu za nakup, pa bi jo oblekla na poroko. Če je sploh primerno …? Hvala za odgovor.

Lp, Jasmina

foto: varteks.com

Pozdravljena, Jasmina!

Srajčna obleka res doživlja pravi preporod, zato sem hvaležna za tole vprašanje, prav je, da ji nekaj vrstic namenim tudi na svojem blogu. Srajčne obleke so lahko najrazličnejših krojev, materialov, tekstur in dolžin. Prav zato so zelo versatilne (široko uporabne) ter pristajajo številnim tipom postav. Gumbki so lahko prisotni po celi dolžini obleke, lahko pa le v zgornjem delu oziroma nekako do pasu. V pasu se lahko zavežejo ali pa ne; slednje imajo bolj značaj tunike in so izredno udobne, paziti je treba le na to, da niso le preveč ‘vrečaste’. Lahko imajo dolge rokave, lahko pa kratke, 3/4 … Dolžina pa se giba nekje nad koleni, pa vse do nekaj cm pod koleni.

foto: Odglavedopet (srajčna obleka Mango)
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: si.maxandco.com
foto: sandro.fr
foto: pinterest.com

Prav material in tekstura sta tista, ki odločata o tem, za katere priložnosti je primerna določena srajčna obleka. Drži, ko pomislimo na srajčno obleko, nam najprej pridejo na pamet službene priložnosti, saj gre preprosto povedano za obleko, s katero lahko na zelo enostaven način dosežemo urejen in posloven videz. To velja še zlasti za obleke iz bombaža, bombažnega poplina (material za srajce) in v kroju, ki je ravno rezan ter se v pasu zaveže. Sploh v kombinaciji s poslovnimi salonarji in lepim suknjičem.

foto: Odglavedopet
foto: comma-store.eu
foto: pinterest.com
foto: si.iblues.it
foto: pinterest.com

A če pomislimo recimo na svileno srajčno obleko, morda tako, ki je kombinirana s čipko ali okrog katere zapnemo tanek, šik usnjen pas, je lahko videz srajčne obleke kar naenkrat primeren tudi za kaj bolj svečanega (kadar seveda ni zapovedana določena raven oblačenja, kjer se pričakuje recimo dolgo večerno obleko). Še zlasti je pomembno, s katerimi dodatki bomo dopolnili svojo srajčno obleko, če jo nameravamo obleči za neko svečano priložnost, recimo poroko, kot ste omenili vi. V tem primeru bi na vašem mestu srajčno obleko kombinirala na elegantne čevlje s peto, manjšo torbico (lahko pisemsko za v roko ali tako na tanki kovinski verižici) ter seveda primeren nakit.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: si.marella.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

 

Odgovori