Blog

Sandali za v službo

Prihajajo vroči dnevi in marsikatera ženska bo, čeprav mogoče ni ljubiteljica sandalov, posegla tudi po njih. Vsako poletje se pojavljajo vprašanja v stilu: »Ali so natikači primerni za v službo?« Pa poglejmo, kakšni sandali (natikači označujejo vrsto sandalov, ki se samo nataknejo in torej čez predel pete nimajo niti paščka) so primerni in kakšni niso primerni za v službo.

Če govorimo o bontonu oblačenja (in o njem pač moramo govoriti), potem je treba povedati, da so službeni kodeksi oblačenja na lestvici svečanosti oziroma elegance višje od sproščenih in športnih kodeksov oblačenja. Ne glede na vrsto delovnega mesta in na pripadajoči službeni kodeks oblačenja, je torej prav, da upoštevamo sledeče. Natikači v obliki japonk ali samo s paščkom čez prste, še posebej, če so izdelani iz raznobarvnih umetnih materialov, niso primerno obuvalo za v službo. Spadajo namreč v zadnjo in predzadnjo raven oblačenja, to sta sproščena in športna raven. Po domače povedano, fluoresecentne plastične japonke lahko nosimo za na plažo ter za popoldanske/vikend priložnosti, ki so popolnoma sproščene oziroma športno obarvane. Na to nas opominja tudi značilen zvok japonk med hojo, tleskanje in piskajoči zvoki pač niso nekaj, kar bi si želeli oddajati v službenih prostorih, kajne 😉 .

foto: curedtaste.com
foto: hawaianas.com


Po drugi strani se je oblačenje za službo v zadnjih letih toliko sprostilo, da lahko – razen za najstrožji kodeks oblačenja, ki zapoveduje kostim in zaprte salonarje – tudi za v službo nosimo sandale. Ti so lahko brez pete, s polno peto ali z visoko peto. Sandali naj bodo usnjeni, s paščki. Lahko imajo zaprto ali odprto peto, zaprte ali odprte prste. Vsekakor pa morajo biti dovolj elegantni, da se diskretno vklopijo v poletne službene outfite. Tudi tukaj ne pozabimo, naj najkrajša krila in najbolj izrezani zgornji deli ostanejo rezervirani za neformalno druženje, za v službo pa izberimo lahke, elegantne materiale in kroje, ki nam bodo dajali samozavest, da bomo svoje delo lahkotno opravljale tudi v največji vročini.

foto: wedbook.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: closetfullofclothes.com

 

2 komentarjev na “Sandali za v službo

  1. Tina Preseren

    Tile sandali Taylor Tomasi Hill so mi pa noro všeč…

    1. Tina Martinec Selan

      lepi, ane :)? mislim, da so od Azzedine Alaia, sicer je pa podobnih precej najti na spletu, če malo pobrskaš pod ‘high heel pompom sandals’.

Odgovori