Blog

Priprave na bazen

Oni dan smo se odločili, da gremo na bazen. Bile so počitnice in obupna vremenska napoved, tako da sta bili samo dve možnosti: ali ostanemo doma in se do večera kregamo, ali pa se odpravimo nekam, kjer bomo lahko kaj finega počeli. Otroci bazene, tobogane in ostalo itak obožujejo. Midva niti ne preveč, vendar včasih zamiživa na eno oko (no ja, v prizadevanju, da ne bi razmišljala o vseh mikrobioloških razsežnostih bazena, kar na obe). Sredi ne-kopalne oziroma ne-plažne sezone se odločiti, da greš na bazen, meni sploh ni tako preprosto. Nisem ena tistih, ki bi uživali/e v ekshibicionizmu, ki ga nudijo plaže in ostale kopalkaste priložnosti. Ne maram preveč gledati tujih ljudi takorekoč golih niti ne maram, da drugi gledajo mene. Dopuščam možnost, da sem malo čudna.

Skratka, da preidem k bistvu. Nimam se ravno za zanemarjenega medveda, vendar sem prejšnji večer brez heca uporabila vse tele pripomočke na fotografiji. V bistvu sem uporabila tudi samoporjavitveno mleko, samo da sem ga pozabila fotkati zraven; povsem mogoče je, da se mi je izmuznil še kakšen pripomoček. Tale ‘osnovna nega’ mi je vzela več kot eno uro.

foto: Odglavedopet

Pa končni učinek sploh ni bil nič posebnega, temveč za moje pojme conditio sine qua non. Najprej sem si odstranila (priznam, na konicah rahlo odkrušen) lak za nohte na nogah. Z epilatorjem sem si odstranila dlake na nogah. Pod tušem je sledilo vihtenje britvice za tiste predele, za katere epilator ne pride v poštev (auč!). Piling celotnega telesa z božansko dišečim l’Occitane mandljevim pilingom in hitra odstranitev trde kože na petah. Po tuširanju sem stopala namazala s kremo za mehčanje trde kože, noge s samoporjavitvenim mlekom in preostanek telesa z navadnim mlekom za telo. Nazadnje sem si uredila tudi nohte na nogah, po striženju/piljenju nohtov sem nanesla rdeč lak za nohte – dve plasti plus nadlak, če sem natančna.

Res je, nihče me ni prisilil v vso to nego, po pravici povedano dvomim, da bi sploh kdo opazil, tudi če je ne bi opravila. Zame osebno pa je to obvezna predpriprava, brez katere se pač sredi zime (no ja, skoraj) ne prikažem v javnosti in v kopalkah. Pa naj še kdo reče, da je enostavno biti ženska 😉 …

 

 

Odgovori