Vaša vprašanja

Črne kopalke

Tina, pozdravljena!

Imam eno vprašanje, ki zate verjetno ne bo problem ;). Letos bi si rada kupila nove kopalke. Imam zelo, ampak res zelo bledo polt, pa tudi soncu se izogibam, zato sem v kopalkah pač zelo ‘bela’. Zanima me, kakšne barve kopalke naj kupim, da bi mogoče izgledala vsaj malo manj bela. Nekako se mi zdi, da bi bile mogoče črne še najboljša varianta. Me zanima, kaj boš rekla ti ;).

Hvala!
Alja

Draga Alja,

postavila si zanimivo vprašanje. Nisi mi sicer napisala veliko podatkov, iz katerih bi lahko sklepala o tvojem barvnem tipu, razen da imaš zelo bledo polt. Pa si poglejva, kako je s črnimi kopalkami. Črna barva je najtemnejša od vseh barv, kar jih je. Zato s svetlimi barvami tvori t.i. svetlo-temni kontrast, kontrast med črno in belo pa je maksimalni kontrast. Če pogledava na stvar s stališča blede, svetle kože in črnih kopalk, to pomeni, da bo ob črnih kopalkah tvoja zelo svetla koža videti še bolj bela. Kopalke bodo namreč zaradi svoje črne barve iz nje izvabile še več beline. Če si torej želiš, da bi bila v kopalkah videti manj bela in če me vprašaš za nasvet, bi ti črne kopalke odsvetovala. Prilagam nekaj slikovnega materiala za ilustracijo. Nekaj zelo svetlopoltih žensk v črnih kopalkah:

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: dailymail.co.uk
foto: mendaily.com

Nato pa nekoliko bolj rjave ali temnopolte ženske v črnih kopalkah:

foto: pinterest.com
foto: radaronline.com
foto: target.com

Za svetlopolte ženske se mi zdijo zanimive bele kopalke, ki se jih ženske sicer kar malo bojijo. Pri belih kopalkah bo pa ravno obratno kot pri črnih. Ker nobena koža ni tako zelo bela kot belo blago kopalk (niti najsvetlejša porcelanasta polt ne), bo v primerjavi z njimi videti bolj zagorela. Že blago porjavela koža pa bo v belih kopalkah videti prav mediteransko ;). Tudi tukaj prilagam nekaj slikovnega gradiva za inspiracijo. Morda pa se letos opogumiš za svetle ali celo bele kopalke tudi ti. Čimveč lepih dni v kopalkah ti želim!

foto: 365ist.com
foto: dailyexpress.com
foto: dailymail.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: refinery29.com

2 komentarjev na “Črne kopalke

 1. Martina Kontelj

  Alja,
  Tina je dobro napisala o črni.
  Tudi sama imam precej bledo polt (poletni barvni tip) in najboljše se počutim v roza, turkiznih, modrih kopalkah…poskusi.
  LP Martina

  1. Tina Martinec Selan

   hvala za komentar, Martina :)!
   bleda polt je pravzaprav nekaj, kar lahko najdemo v vseh barvnih tipih (tvoja določitev je verjetno bila že kar nekaj časa nazaj, ker se sistem po letnih časih že kar dolgo ne uporablja več, ampak – vsaj Colour Me Beautiful sistem – uporablja sistem šestih dominant). zato je težko reči, ali je Alja svetlolasa, temnolasa, rdečelasa, ima pepelnate lase, … in zato nisem mogla bolj v detajle svetovati glede najboljših odtenkov.
   zate, ki si ‘poletje’ (torej imaš hladen podton), so roza, modri in turkizni odtenki res super :)!

Odgovori