Blog

Pletenine verzija 2.21

En izmed razlogov, zakaj imam rada jesen, je ta, da sem strastna oboževalka pletenin. Mehkoba, toplota in zanimive teksture so nekaj, česar ne more pričarati noben drug material. Zato si brez puloverjev in jop, pa tudi kap, šalov in ostalega preprosto ne znam predstavljati polovice leta.

foto: pinterest.com

Kakšni so trendi za pletenine v sezoni 21/22? Ljubiteljice mehkobe in udobja boste vesele, saj so pletenine zelo modne, zato pa tudi zelo razširjene in dostopne pri številnih znamkah. To ne pomeni, da zagovarjam nakupovanje trendov, temveč ravno obratno – da si takrat, ko je nečesa v trgovinah več, naredimo “zalogo”, če se nekaj vklaplja v naš slog. Letošnje pletenine imajo dve možnosti: ali so v zelo nevtralnih, prijaznih barvah (bela, bež, peščena, kamelja, siva, temno modra, črna …) ali pa res živobarvne in odbite, prava vitaminska injekcija.

Najprej je treba omeniti jope, ki doživljajo pravo vrnitev na sceno. Tokrat so res v “granny” slogu, saj so (pre)velike, izjemno mehke in tople. Za to, da ne bomo videti kot iz kakšnega starinskega filma, pa poskrbijo odbite barve, pa tudi različni vzorci, od norveškega do tekstur v obliki žakarja.

Stripped knit cardigan - Details of the article 1
foto: mango.com
foto: pinterest.com
Cardigan in a wool blend from comma
foto: comma-store.eu

Poleg jop so tu seveda tudi puloverji vseh debelin in oblik. Ljubiteljice klasike boste posegle po tankih, finih pulijih, ki jih lahko plastite tudi pod suknjič ali celo pod obleko. Puloverji iz kašmirske volne so odlična baza zimske kapsulne garderobe. Njihova luksuzna mehkoba in toplota vam bo še tako grd zimski dan naredila mnogo prijaznejši.

PLETEN ČRTAST PULOVER
foto: zara.com
foto: maxandco.com
foto: pinterest.com

Letošnjo sezono se pojavlja tudi mnogo kril in oblek, ki so narejene iz pletenin. Tukaj so dvodelni kompleti krilo + ujemajoč pulover, pa midi pletene obleke, ki bodo skupaj s škornji ali gležnjarji ter dobrim plaščem tvorile tudi osnovo službene garderobe.

Obleka z visokim deležem volne in puli ovratnikom PREMIUM - kožna - 7823L-02X - RESERVED - 3
foto: reserved.com
zoomed image
foto: stories.com
foto: pinterest.com

Pazite le na to, da so pletenine takšne, da vam ne poudarijo čisto vsakega obročka na trebuhu ali zadnjici (svetujem raje eno številko večje kot premajhne!), pri tem pa vam je v veliko pomoč ustrezno spodnje perilo, to je bodi ali spodnja majica ter podkrilo, čez katerega pletenina lepo zdrsi in se ne lepi na najlonke.

Slit knitted skirt - General plane
foto: mango.com
Knit pencil skirt - beige - pennyblack
foto: pennyblack.com
Midi krilo iz pletenine - Siva
foto: orsay.com

Tukaj so seveda tudi oversize šali, pončoti in kape, s katerimi si lahko damo duška. Zakaj ne bi izbrali ene žive, nepričakovane barve, s katero bomo zažareli v zimski sivini?

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Pletenine so seveda tudi del moške garderobe, tako tiste za prosti čas kot tudi službene, če jih pravilno razumemo in doziramo. Za prosti čas so zelo modni robustnejši puloverji z norveškimi vzorci, ki še zdaleč niso samo za v gorsko kočo.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je 00d8d0b6e1c4da7fc296867798d0de8b.jpg
foto: marc-o-polo.com

Kot službene moške pletenine pa razumemo tanke, fine puloverje, ki jih lahko plastimo čez srajce in pod suknjiče. Novost so tudi neke vrste hibridi med srajco in polo majico, torej kot dih lahke pletenine z ovratnikom, ki jih moški obleče pod suknjič in skombinira z lepimi hlačami ter usnjenimi čevlji.

imagenes
foto: massimodutti.com
Podoba 0 od PLETENA POLO MAJICA Z VOLNENO MEŠANICO iz Zare
foto: zara.com
foto: gant.com

Odgovori