Blog

Barvni trendi za jesen in zimo 2021/22

Kot ponavadi, nam najboljše smernice za barve prihajajoče sezone podaja inštitut Pantone. Tam na podlagi najbolj pogosto videnih odtenkov na modnih revijah v Londonu in New Yorku sestavijo modno barvno napoved. Kar posledično močno zaznamuje vse, kar nato nekaj mesecev lahko videvamo in kupimo v trgovinah. Potrjujem, da so izbrani odtenki po Pantoneju za prihajajočo jesen in zimo že na policah 😉 . Na nas pa je, da iz njih izluščimo tiste, ki dopolnjujejo našo osebnost, slog in seveda barvni tip.

London a/w fashion week colours, foto: pinterest.com
New York a/w fashion week colours, foto: pinterest.com

Ker je živo rumen odtenek Illuminating skupaj s sivo barva letošnjega leta, se seveda rumena pogosto pojavlja v jesenskih trendih. Ta rumena se sčasoma spremeni tudi v rahlo oranžno (ljubiteljice gorčične bomo pogoljufale in rekle, da je tudi gorčična ena od različic teh dveh odtenkov 😉 ) in nato kar v močno terakota oranžno. Ker so te barve precej “tricky” za k obrazu, je fino, da jih imamo v paleti. Če niso povsem “naše”, a so nam vseeno všeč, pa jih nosimo nekoliko stran od obraza, priporočam npr. kakšno udarno rumeno torbico za jesen, morda krilo ali superge …

Podoba 0 od ŠAL IZ ZELO MEHKEGA BLAGA iz Zare
foto: zara.com
Wool blend openwork maxi cardigan Saffron Yellow Woman 212TP3130-04
foto: twinset.com
foto: soliver.si

Logična smer barvnega razvoja je nato v izrazito tople odtenke rjave barve, ki je letos jeseni res močna in se ogromno pojavlja v jesenskih modnih kolekcijah. Kaj naj rečem – nekaterim ti odtenki pristajajo, še zlasti, če nam pristaja tudi rumeno zlato in imamo v laseh ali očeh tople tone.

Pantone Cotton Swatch 17-1340 TCX
Dress with frills, LENZING™ ECOVERO™, BROWN, overview
foto: esprit.com
Spitzenrock, truffle brown 11085057-0274
foto: more-and-more.de
foto: aboutyou.si

Tudi rdeči del palete je zastopan, in sicer v obliki svetlo živo rdeče, rjaste ter take, ki meji že na bordo barvo. Nadaljuje pa se v temno rjavo, ki je lahko zelo lep nadomestek črne.

Pantone Cotton Swatch 19-1228 TCX
Stretch viscose blazer from comma
foto: comma-store.eu
Coated jersey pencil skirt - burgundy - pennyblack
foto: si.pennyblack.com
foto: si.maxandco.com

Letos precej revolucionaren je živo zelen odtenek, nekako zimzelen, rahlo topel, a opažam, da ga ponekod v kolekcijah obrnejo tudi malce bolj proti hladno smaragdni.

Corset design dress - Details of the article 5
foto: mango.com
Dolga srajca z gumbi - Zelena
foto: orsay.com
Knitted vest top - Green - Ladies | H&M
foto: hm.com

Dame s hladno paleto ali vsaj hladnim podtonom osnovne palete pa se bodo razveselile rožnatih odtenkov, ki grejo od svetlejše pink do odločne fuksijaste.

Rib-knit cardigan - Pink - Ladies | H&M 2
foto: hm.com
Podoba 2 od KLASIČEN BLAZER iz Zare
foto: zara.com
Leather ballerina shoes with jewel buckle Black Cherry Woman 202TCP01A-0S
foto: twinset.com

Prav tako ne bodo razočarane vse tiste, ki prisegajo na modro. Od umirjene sivo modre, do živahne kobalt modre, preko safirne pa vse do “midnight blue” temno modre … Za vsako se najde moder odtenek.

default image
foto: cosstores.com
foto: si.maxandco.com
Podoba 0 od OVERSIZE KARIRASTA OBLEKA iz Zare
foto: zara.com

Med nevtralnimi toni pa poleg sive, ki je tudi barva leta 2021, dominirajo toplo slonovinasto bela, umazano belo-kožnata ter olivno zelena.

Pantone Cotton Swatch 18-0527 TCX
foto: hm.com
Carrot-fit trousers Marella
foto: si.marella.com
Ankle-length trousers - Dark grey - Ladies | H&M 2
foto: hm.com
Long denim jumpsuit - General plane
foto: mango.com

Odgovori