Blog

Nočete izgledati postarano? Potem nikar ne nosite tega …

Vsaka ženska je verjetno rada videti mladostno. Ne pravim, da bi se morale oblačiti, vesti ali počutiti kot naše hčerke ali vnukinje (odvisno, v kateri dekadi se nahajate). So pa kilometri med tem, da smo videti kot ‘ubrisane’ najstnice in tem, da smo videti, kot da smo sprejele, da je našega življenja preprosto konec in da smo popolnoma obupale nad sabo. Tukaj je nekaj kosov, ki za moj okus sodijo v kategorijo ‘popolnoma sem obupala nad sabo’ in ki iz večih razlogov preprosto niso laskavi, lepi in jih zato ne priporočam.

  • T-shirti z reklamnimi potiski: skorajda bi rada rekla, da velike reklamne majice s kratkimi rokavi, na katerih je logo podjetja, trgovine, …, niso primerne niti za doma. Problem je v tem, da ni stilskega prijema, s katerim bi lahko polepšal ali izboljšal tako majico in sebe v njej. Dosti lepša opcija so enobarvni t-shirti, ki se lepo prilegajo, ali pa taki s potiskom in v barvah, ki vam pristajajo.
Maye Musk (@mayemusk) • Amp Stories - Stapp
foto: pinterest.com
  • Hlače dolžine ‘capri’ ali 3/4: razčistimo že takoj v začetku, da ne govorim o hlačah 7/8 dolžine, ki se končajo nekje okrog gleženjske kosti (upam, da medicinci ne zavijajo preveč z očmi, saj res ne vem, kako se ta kost imenuje), ki so super lepe in pristajajo ogromno postavam. Ne, govorim o zloglasnih hlačah, ki se končajo nekje pod kolenom ali, še huje, sredi meč. Take hlače skrajšajo noge, se končajo ravno na najširšem delu meč (če imate močna meča, z oblačenjem takih hlač zagrešite skoraj zločin proti sebi) in preprosto niso ne lepe, ne stilske, niso videti urejeno, skratka od njih ni prav nobene koristi. Spet popolnoma druga stvar pa so hlače ‘culotte’, ki jih večina žensk pozna pod izrazom hlačno krilo, ki se pa lahko končajo tudi srede meč, a ker so široko padajoče in se odmaknejo stran od noge, noge pravzaprav optično zožajo. Namesto capri hlač izberite daljše hlače, krilo ali obleko, ki bo bistveno boljša izbira.
Easy summer style: the jumpsuit and jacket combo
foto: pinterest.com
  • ‘Ortopedski’ čevlji: zelo razumem vse z občutljivimi stopali, s problematičnimi stopali, izraščenimi kostmi itd. A tudi čevlji, ki so izredno udobni, so dandanašnji takega dizajna, da so videti fantastično, hkrati pa so mehki in prava poezija za nošenje. Še ena alternativa, ki zelo pomladi videz, so superge, tudi za starejše gospe so odštekane superge lahko enkraten look, kombinirajte pa jih na karkoli, ker boste s tem dale vedeti, da sledite modi in da ste stilsko osveščene.
I love everything about her! Old Lady Goals! like the colors of this outfit: clean, simple, and basic. also like the casual sneakers and untucked shirt.
foto: pinterest.com
  • Trenirke: ja za šport, ne za karkoli drugega. Pred kratkim je bila pri meni gospa, ki mi je navdušeno razlagala o svoji mami, ki je tudi zelo stajliš gospa. Rekla je: “Ko je šla moja mama nekaj let nazaj v penzijo, je vrgla stran vse trenirke. Namreč po njenih besedah bi to pomenilo, da bo za doma samo še v trenirki, ‘trenirka pa res ni za nikamor’. Za doma in za opravke tako nosi kombinacijo kavbojk in puloverja, hlač in bluze in tako dalje. Vedno je urejena, čeprav ne hodi več v službo.” Mislim, da so nam take gospe lahko vsem za zgled.
Elderly Apparel - Shop By Need Adaptive Clothing for Seniors ...
foto: pinterest.com

Odgovori