Vaša vprašanja

Kako naj se obleče mati neveste?

Gospa mi je pred nekaj dnevi poslala tole vprašanje:
Tina! Prosim za nasvet in sicer kako naj se oblečem kot mati neveste. Ona bo v belem, poroka na vrtu, šotor, ožje sorodstvo in prijatelji. Hvala! A.

Can we get in on the joke? There’s nothing like that unspoken bond between mother and daughter.
foto: pinterest.com

Letošnje poroke so zagotovo nekaj posebnega glede na vse okoliščine, a to še ne pomeni, da jih zato jemljemo kaj manj ‘resno’. Še več, verjetno si jih boste vsi, ki ste se ali se še boste letos poročili, še toliko bolj zapomnili, enako pa tudi svatje. Zato z veseljem podajam svojih nekaj nasvetov v zvezi z vprašanjem, kako naj se obleče mati neveste.

Prvo kot prvo, nekako nenapisano pravilo je, naj ne bi nobena druga dama na poroki nosila bele barve, razen neveste. To velja tudi za nevestino mamo, razen če seveda nevesta ne izrazi posebne želje, da bi tudi njena mama nosila belino. V kakšnih filmih sicer vidimo, kako so mame nevest včasih oblečene v bel kostim, ki je sicer za moj okus tudi edina izjema, v kakšnem primeru je belina na poroki za svatinjo (mamo) primerna. Torej: v obliki čudovitega, elegatnega belega kostima. Tudi sicer, če razmišljamo o drugih barvah, je kostim za nevestino mamo izredno šik izbira. Osebno bi se odločila za kakšno svetlo ali tudi živahnejšo barvo (črno bi pustila za kakšne bolj puste ali poslovne priložnosti), predvsem pa bi dala poudarek na čudovit material in dobro prilegajoč, eleganten kroj. Kostim je seveda lahko hlačni, lahko pa tudi s krilom.

Jane Fonda
foto: pinterest.com

Če kostimi niso ‘vaša stvar’, potem vam seveda ostane opcija obleke. Letos nas trgovine res razvajajo z bogato izbiro oblek vseh oblik, dolžin, potiskov in barv. Če ste sledilka mode in trendov, se boste morda odločili za daljšo obleko s posebnimi rokavi, morda z izrezom na hrbtu, ter jo kombinirali z elegantnimi čevlji. Pozor, tudi če bo šlo za midi ali maksi obleko, poskrbite za definicijo pasu ter imejte v mislih komplet z lepim suknjičem, elegantno jopico ali bolerom, ali morda celo s tanjšim, finim šalom iz svile ali kašmirja, ki si ga lahko ogrnete okrog ramen.

27 Long Mother Of The Bride Dresses | Wedding Dresses Guide
foto: pinterest.com
Gorgeous Mother of the Bride Dresses from Real Weddings
foto: pinterest.com

Če ste bolj za klasiko, pa izberite telirano obleko do kolen, zelo priporočam komplet s suknjičem (lahko sta iz enakega materiala, ni pa nujno; lahko npr. je obleka vzorčasta in suknjič enobarven ali obratno …). Čudovite so tudi čipkaste obleke in podaljšani plaščki.

Best Mother of the Bride & Groom Dresses 2019 | Nicola Ross | Naas
foto: pinterest.com
Mother-of-the-Bride Dresses That Wowed at Weddings
foto: pinterest.com

V vsakem primeru mora imeti mama neveste elegantne čevlje, če se le da, naj imajo vsaj 3-4 cm pete, ter elegantno manjšo torbico, ki je lahko tudi na tanki verižici, da jo nosite preko ramena in vam dopušča proste roke za številne opravke (ali za držanje robčkov, da si boste lahko brisali solzice sreče in ganjenosti 🙂 ). V odvisnosti od maminega sloga in stopnje ekstravagance pa si lahko omisli tudi kakšen bolj poseben modni dodatek, kot je klobuk, kakšen bolj vpadljiv kos nakita ali kaj podobnega.

Modern Mother of the Bride Outfits | Bridal Musings Wedding Blog 6
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovori