Blog

Ne maraš poleti kazati zgornjega dela rok? Ni panike!

Ženske se nekako delimo na tiste, ki imajo lepe, vitke in izoblikovane roke ter jih zato tudi rade kažejo, ko temperature narastejo; ter tiste, ki (mislimo ali pa je dejansko tako) se nam kilogrami nabirajo na nadlahteh in jih zato raje, no, ne kažemo preveč 😉 . To je značilno za določene tipe postav, prav tako pa nekaj k temu doprinesejo tudi leta. Tako gospe pravijo, da se jim po določenem letu koža na nadlahteh preprosto povesi, roke izgubijo svoj tonus in zato delujejo optično močnejše kot v resnici so.
Poletje s svojo vročino sicer deluje lahko precej depresivno na tiste, ki ne maramo majčk, bluzic in oblek brez rokavov, ampak letos nas moda res razvaja, saj ponuja ogromno alternativ. In te so lepe, šik, moderne in zelooooo laskave tudi za malce močnejša ramena in roke. Dodaten plus: če imamo zgornji del rok pokrit, nam s tem odpade velik del skrbi glede (ne)primernosti določenega zgornjega dela za določene priložnosti. Saj veste, večne dileme, ali je majčka brez rokavov primerna za v pisarniško okolje; ali imamo lahko za v cerkev razkrita ramena in roke; ali nam bo sredi zares vročega dne v obleki brez rokavov nerodno, saj se nam bo pot cedil po rokah navzdol in tako dalje. Veste kaj? Vročina tukaj ni noben argument, saj dodaten decimeter rokava ne doprinese toliko dodatne vročine, lahko pa res naredi veliko razliko v lepem, elegantnem in laskavem videzu poletnega outfita. S tem člankom pa nikakor ne bi rada dala vedeti, da moramo vse ženske in v vsaki situaciji poleti zakrivati roke. Veliko žensk ima postavo, kjer so roke ene njihovih najlepših točk na telesu in na teh ženskah je kroje brez rokavov pravo veselje pogledati.

In katere so letošnje opcije, če raje nosimo zakrit zgornji del rok? Rokavčki vseh oblik, vrst in sort so nadvse moderni, zato nam trgovine ponujajo pestro izbiro le-teh. Modni so daljši in širši rokavi, ki se v zapestju stisnejo; take tunike so obvezni del nonšalatne poletne garderobe in imajo malce ‘boho’ pridih.

foto: zara.com
foto: massimodutti.com
foto: isabelmarant.com

Nadalje so tukaj napihnjeni rokavčki, ki imajo največ volumna v predelu ramen, nato pa se stisnejo nekje nad komolci. Mmm, take bluzice naravnost obožujem. Imajo retro pridih in so vedno videti malce romantično.

foto: pennyblack.com
foto: COS, pinterest.com
foto: promod.com

Letos so zelo modni (in s tem mislim resnično zelo) rokavčki, ki so dokaj ozki, spodaj pa se zvončasto razširijo. Običajno so ¾ dolžine. Zasledimo jih lahko na bluzah, oblekah in številnih suknjičih ter prehodnih plaščkih. Taki rokavi so čudovit način, kako s preprostim detajlom ‘updejtamo’ svojo garderobo in tudi k strožjim poslovnim oblačilom ali kombinacijam dodamo kanček ženstvenosti.

foto: soliver.com
foto: tedbaker.com
foto: weekendmaxmara.com

Rokavčki so lahko tudi v obliki netopirjevih kril, lahko so plisirani, teksturirani, lahko so del t.i. kimono sihuete (letos zelo modna za obleke, jaknice, bluze) in tako dalje.

foto: asos.com
foto: hm.com
foto: hm.com

Še nisi prepričana? V rokavu 😉 imam še en adut. Rokave, ki so prosojni zaradi svoje teksture. Prednjači seveda kraljica – čipka, ki je lahko sestavni del majice (glavnina majčke iz džersija in rokavi iz čipke), lahko je samo kot detajl, ki poteka preko ramenskega dela rokava, lahko pa je iz čipke sestavljena celotna bluza ali jaknica. S tem dobimo efekt pokritih rok ob hkratni igri zanimive teksture in nadvse zračnega materiala, ki se lepo obnese tudi v vročini. Prosojnost pa ni vezana samo na čipko, temveč tudi na druge polprosojne materiale, ki so lahki, plapolajoči, hladni in šik.

foto: esprit.eu
foto: esprit.eu
foto: marella.it
foto: comma.eu
foto: promod.com
foto: tedbaker.com
foto: tedbaker.com
foto: zara.com

 

Odgovori