Blog

Najlepše kombinacije za praznične dni in večere

Skoraj spodobi se, da tik pred božičnimi prazniki eno objavo namenim kombinacijam, v katerih bomo v prihajajočih dneh najbolj zasijale. Službene zabave so verjetno bolj ali manj mimo, čaka pa nas druženje z ožjo ali širšo družino, v krogu prijateljev, znancev in drugih nam ljubih ljudi. V nadaljevanju sledi nekaj najbolj šik kombinacij po mojem okusu, ker pa priznam, da name v veliki meri vpliva francoska moda in francoski slog, bo v teh kombinacijah zaslediti kar precej pariškega šika 😉 . Z žametom, bleščicami in pleteninami ne morete zgrešiti. V nobenem primeru pa ne pozabite na uhane ali kakšen drug dober kos nakita, zapeljivo šminko in seveda nekaj kapljic posebnega parfuma, ki vam bo predstavljal Proustovo “magdalenico” in po katerem si boste lepa praznična doživetja še bolj zapomnile.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Bleščičasto krilo + pletenina
Vem, bleščice v božičnem in novoletnem času so približno tako “groundbreaking” kot so po besedah lika Meryl Streep (film Hudičevka v Pradi) cvetlični vzorci za pomlad ;). Ampak ne pozabimo na precej osvežujočo opcijo krila z bleščicami v kombinaciji s preprostim zgornjim delom, zlasti kontrast poigravanja med bleščečim krilom in robustnejšo pletenino. Osebno mi na bleščičasto krilo najbolj paše konkreten volnen pulover ali puli v enaki barvi kot je krilo, ali pa kaj zelo nevtralnega. Vsekakor bi se za skuliran videz izognila kakršnemukoli pretiravanju, saj že krilo samo po sebi zavzame dovolj pozornosti.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Kavbojke + svečan top + suknjič
V tej kombinaciji bi se morale odlično počutiti tudi tiste, ki sicer ne marajo pretiravati z urejanjem ali ki ne marajo oblek in kril. Formula je zelo preprosta: vzemite najljubši par kavbojk, tisti par, na katerega res lahko stavite, da se v njem vedno počutite lepe in seksi. Dodajte poseben top (zgornji del), ki je lahko bluza, posebna majica ali tunika, morda celo kot dih tanka pletenina. Lahko oblečete recimo bleščičast top ali svileno bluzo, za piko na i pa dodajte dobro krojen blazer, ki je lahko tudi malo oversize za sodoben videz. Tudi z žametom boste zadele pravo noto.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Kratka obleka + gležnjarji/balerinke/mokasini
Z obleko ne morete zgrešiti in če ne bo preozka, se boste lahko v njej tudi brezskrbno najdle dobrot, brez da bi potem izgledale kot v 4. mesecu nosečnosti ;). Lahko posežete po krajši obleki (nad koleni); v tem primeru je najbolj elegantno, če obleka ni tudi preveč izrezana, ampak ima recimo 3/4 ali dolge rokave. Saj veste – nikoli ni privlačno, če naenkrat potegnemo vse adute na plan, ampak s tem dosežemo ravno nasprotni učinek od elegance in šika. Po analogiji s tem svetujem tudi, da čim krajša kot je obleka, nižjo peto naj imajo čevlji. Povedano po domače: najbolj lušten outfit boste sestavile, če bo mini obleka v družbi mokasinov, balerink ali gležnjarjev z zmerno peto.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Kombinezon
Res je, da v njem ni tako zelo praktično hoditi na wc, je pa to tudi edini minus kombinezona, ki lahko vedno mirno nadomesti obleko. Imate veliko možnosti izbire, od enobarvne klasike (črna, rdeča, vijoličasta, zelena itd.) ali kaj bolj optično izzivalnega, npr. vzorčast kombinezon, morda kombinacijo s čipko, satenom ali bleščicami. Pri kombinezonu si lahko damo duška z visokimi petami, pravzaprav kombinezon za večerno priložnost kar kliče po njih. Na plan lahko v tem primeru torej potegnete svoje salonarje z najbolj ubijalsko peto (ki jo seveda še lahko prenesete ;)).

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Ležerna opcija: daljše krilo + pulover/jopica
Recimo, da imate majhne otroke, zaradi česar neke posebne zabave ne boste mogli imeti, ali pa so mirni, zenovsko navdahnjeni prazniki “na chill” (če uporabim izraz mojih najstnikov) vaša prva izbira. Še vedno pa si želite biti lepe in urejene zase in za svoje najdražje. Izberite udobno, a ženstveno kombinacijo daljšega krila in lepe pletenine, ki je lahko pulover ali pa jopica (če imamo na jopi zapete vse gumbe, lahko jopa prevzame vlogo puloverja). V tej kombinaciji vam bo udobno, hkrati pa boste tudi lepe za družinsko božično ali novoletno fotografijo, ki jo boste čez nekaj let gledali za nazaj.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

V karkoli se že boste odeli, pa tudi če bo to kovter in pižama ;), pa vam želim čudovit, miren božič in vse dobro v letu 2024!

Odgovori