Blog

Barva sezone jesen/zima 23/24 je: rdeča!

Morda se še spomnite, da sem v začetku letošnjega leta pisala o barvi leta 2023, ki je Viva magenta. Nekaj blog objav nazaj pa sem pisala specifično o Pantone barvnih trendih te jeseni, pri čemer lahko zagotovo rečem, da je ena najbolj opaznih, če ne celo THE barva te jeseni in zime prav RDEČA – in to v vseh možnih odtenkih. Na sliki spodaj v spodnji vrstici med odtenki sezone tako vidimo dva različna rdeča odtenka, to je močno rdeča (Fiery red) in pa temno bordo rdeče-rjava (Fired brick).

Prav zares se tudi v modnih trgovinah in okrog nas to sezono pojavlja ogromno lepih videzov v rdečih tonih. Lepota je v tem, da lahko izbiramo odtenke, ki nam res pristajajo: čisto klasično rdeče tone za tiste, ki se res ne bojimo izstopati. Lahko se odtenki nagnejo tudi zelo v smer temnega vina (bordo) – to je za moj okus res odlična, nevtralna in zelo žlahtna barva za zimski čas; ali v smer bolj rjavkasto-rjaste, ki ima zelo topel podton in bo recimo pristajala rdečelaskam in toplim rjavolaskam.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Rdeča je barva, ki nas ne pusti ravnodušnih, zato so njeni učinki nadvse pozitivni: daje energijo in toploto, odločnost in samozavest. Če ste v hladnih dneh bolj brezvoljni in vas rado zebe, se zna zgoditi, da bi vam barvni koktejl s poudarkom na rdeči zelo koristil in v vas vnesel malce več življenja. Rdeč volnen pulover bo tako poskrbel za toploto po obeh plateh, najprej zaradi topline volne, potem pa še zaradi psihološkega učinka same barve.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Ker se bližajo številne priložnosti za praznovanja, pa boste v rdeči bluzi, obleki ali (zakaj pa ne?) hlačah zagotovo zasijale – naj prišepnem, da je še posebej “hot” monokromni videz, torej da ste v enakem ali podobnih rdečih odtenkih kar od glave do pet ;). Tak videz tudi podaljša silhueto, nas naredi višje in vitkejše.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Tudi v monotonem okolju pisarne bodo rdeč šal, čevlji, vzorec na oblačilu ali celo samo rdeči nohti pričarali več pozitivne energije in veselja do dela, prav tako pa tudi vašim sodelavcem, torej z rdečo vplivamo tudi na druge, ne samo sami nase.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: carel.fr

foto: pinterest.com

Ultimativna pogumna odločitev je izbira rdečega plašča, v katerem se res ne moremo skriti, zato pa je občutek veselja in energičnosti preprosto nenadomestljiv. Ker je v letošnji sezoni med nevtralnimi barvami zelo moderna siva (tako svetlo siva kot tudi temno siva), poleg nje pa tudi peščeni odtenki in kot vsako leto seveda ne manjkata tudi črna in temno modra, odtenkov za kombiniranje rdeče ne bo zmanjkalo. Bordo rdeči toni pa se čudovito ujemajo z drugimi sorodnimi odtenki, kot so čokoladno rjava, barva jajčevca in tako dalje.

foto: pinterest.com

Nekaj idej za rdeče nakupe za vsak okus:

foto: marc-o-polo.com

foto: si.weekendmaxmara.com

foto: reserved.com

foto: reserved.com

foto: soliver.si

foto: zara.com

foto: cos.com

foto: tamaris.com

foto: shop.mango.com

foto: shop.mango.com

foto: aboutyou.si

foto: stories.com

foto: si.marella.com

foto: zalando.si

Odgovori