Lepotna ocena

Moji nepogrešljivi izdelki tega poletja

Poleti je kar težko s kozmetiko, še sploh v ekstremni vročini, kakršno smo imeli v tem poletju. Koža se mi hitro začne svetiti, pa tudi če na njej nimam skoraj nobenega izdelka. Vsa ličila se kar nekako raztopijo in ‘odpeljejo’ dol z obraza, ker pa mi je vroče, seveda ne želim imeti desetih plasti ličil – niti mi ni všeč niti se ne počutim dobro.
Na potovanju v Toskano, o katerem sem že pisala, sem želela biti videti dobro, hkrati pa sem želela minimalno količino produktov, ki bi zares dobro opravili svojo nalogo. Naši dnevi so bili videti takole: večino dneva smo izkoristili za pohajkovanje po toskanskih mestih in mestecih ter za ogledovanje vseh naravnih in arhitekturnih lepot, proti večeru pa smo prišli ‘domov’ in se predali še uživanju v bazenu. Kateri izdelki so se mi pri tem izkazali za nepogrešljive? Beri naprej.

foto: Odglavedopet

La Roche Posay Anthelios XL 50+ Spray
Iskala sem dober izdelek z visoko in zelo zanesljivo UV zaščito. Že nekaj let v ta namen prisegam na La Roche Posay izdelke, običajno na začetku poletja kupim ogromno (400 ml) Anthelios Dermo-pediatrics 50+ tubo kreme, s katero se potem mažemo vsi družinski člani. Tokrat pa sem si želela enako zanesljivo zaščito, vendar v obliki lahkega spreja, ki ga imajo otroci, pa tudi jaz, raje, ker je enostavnejši za nanos. Anthelios XL 50+ sprej me ni razočaral. Izdelek je izredno praktičen, saj se nanaša kot sprej, seveda pa ga je treba po tem, ko ga konkretno našpricamo, še razmazati z roko, da je zaščita res enakomerna. Je lahek, nemasten in nelepljiv, ko ga enkrat nanesemo, se zelo hitro vpije in kljub faktorju 50 ne pušča nobenih sledi. Namazali smo se samo zjutraj/zgodaj dopoldne pred odhodom, pa je zaščita zdržala do večera. Uporaben je tako za obraz kot tudi za telo. Vsem je formulacija zelo ustrezala, tudi najmlajšim. Embalaža vsebuje 200 ml in stane okrog 25 € (odvisno od lekarne). Zelo priporočam.
Ocena: 5/5

Bobbi Brown BB Cream SPF 35
Priznam, poleti mi je nanašanje tekočega pudra hudo odveč. Na obrazu ga hitro čutim kot masko, svetiti pa se začnem zelo hitro. Zato imam raje BB kreme, ki so manj prekrivne od pudrov, nudijo pa zanesljivo SPF zaščito. Letošnje poletje poleg Bourjois BB kreme (ki pa je bolj bronzer kot BB krema) uporabljam Bobbi Brown BB kremo s faktorjem zaščite 35. Tudi na potovanju se mi je izredno obnesla. Kljub res močnemu soncu in temu, da smo bili ogromno na njem, me ni čisto nič ‘prijelo’ v obraz, koža na njem je bila lepo enakomerno izenačena z rahlim prikrivanjem nepravilnosti. Ker sem preizkusila že kar nekaj BB krem, moram reči, da je tale BB med manj mastnimi in bolj prekrivnimi. Seveda sem ves čas nosila tudi sončna očala in slamnik, a z Bobbi Brown BB kremo sem nasploh zelo zadovoljna in bo moja spremljevalka kar do prvih jesenskih dni, ko bom spet posegla po ‘tapravem’ tekočem pudru. Imam jo v odteku ‘Fair’. Tuba vsebuje 40 ml in stane okrog 40 €. Dobite jo v Mullerju na Čopovi v Ljubljani. Zelo priporočam.
Ocena: 5/5

Max Factor Masterpiece Waterproof Mascara
V idealnih pogojih bi bila poleti večino časa brez maskare. Ker pa so moje trepalnice naravno tako svetle in neopazne, da sem brez maskare videti kot kronično neprespan zajec, sem se pač vdala in jo uporabljam tudi poleti. (Ne)obstojnost maskar je drug problem … Tudi najboljše se mi začnejo hitro poznati v obliki odtisov trepalnic na zgornji veki in pod očmi. Zato sem se pred potovanjem odločila, da tokrat vzamem s sabo vodoodporno maskaro. Vodoodpornih maskar še sploh ne maram, ker je treba imeti zanje poseben, oljni odstranjevalec makeupa, zato je vodoodporna maskara nekaj, kar uporabim na svojih strankah le, kadar jih ličim recimo za na poroko (da lahko v miru jokajo 😉 ), na sebi pa verjetno enkrat na nekaj let. No, tokrat se je Max Factor Masterpiece Waterproof maskara izkazala za dobro odločitev. Bila je čudovito obstojna tekom celega dneva, zvečer pa je prenesla tudi skok v bazen in osvežujoče čofotanje z mojimi otroki. Po potapljanju v bazenu je sicer bila malenkost razmazana pod očmi, a nič tragičnega. Vsekakor je zadostila svojemu namenu. Max Factor Masterpiece Waterproof maskara vas bo sicer pustila razočarane, če boste pričakovale mega volumen in trepalnice dolžine umetnih, saj sicer poudari trepalnice, ampak brez presežkov. Če pa imate rade poudarjen, a še vedno naravno razčesan videz, pa hkrati vodoobstojnost, potem vam bo Masterpiece Waterproof všeč. Cena je okrog 13 € v vseh drogerijah.
Ocena: 3.5/5

foto: Odglavedopet

Objava ni sponzorirana. Vse izdelke sem sama kupila.

 

Odgovori