Lepotna ocena

Bvlgari Goldea The Roman Night

foto: Odglavedopet

V moji številčno precej zastopani zbirki parfumov se le redko zgodi, da bi kateri od mojih parfumov dobil toliko spontanih pohval, kot se mi dogaja z novim Bvlgari ‘Goldea The Roman Night’. Mislim predvsem na komplimente domačih, ki znajo biti – vsaj v naši družini – brutally honest, to pomeni, da gladko povejo, kaj vse jim ne diši ali celo smrdi 😉 . Pri Goldei The Roman Night pa se dogaja ravno nasprotno. Takoj, ko sem naparfumirano roko po prvem testiranju pomolila boljši polovici pod nos, je rekel: »Ta pa diši!« Skoraj nisem mogla verjeti svojim ušesom (res pa je, da so mu všeč tudi Bvlgarijevi moški parfumi). Naslednji dan, ko sem se veselo našpricala z novim parfumom, so komplimenti padli tudi od otrok. »Mami, kako dišiš!!«

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Ni treba posebej poudarjati, da tudi meni Goldea The Roman Night – diši. Gre za nov Bvlgarijev parfum, ki bi ga opisala kot ‘floriental’, torej je cvetličen, hkrati dovolj močan in kompleksen, da ni v nobenem smislu svež, bi pa bil všeč tudi tistim, ki jim najmočnejši parfumi znajo iti na živce oziroma se jim zdijo glavobolni. Med glavnimi notami so jasmin, ki se ga v tej dišavi res dobro zazna, tuberoza in vrtnica, v drydownu pa sta na moji koži najbolj opazna mošus in pačuli. Parfum se odpre s cvetlično-sadno noto murve in bergamotke. Parfum se mi zdi zelo ženstven in zapeljiv, uporabila bom celo izraz seksi, ki se mu sicer izogibam, zato ker lahko pomeni veliko različnih stvari. Ker sem ljubiteljica ‘hardcore’ parfumov, torej opaznih, opojnih in obstojnih ter ponavadi v dišavah ne iščem svežine (razen za najbolj vroče poletne dni), mi je Goldea The Roman Night tudi dovolj ‘dirty’, da se izogne pasti biti samo še en všečen ‘floriental’. Kaj mislim z izrazom ‘dirty’? Za to je odgovoren jasmin, za katerega je značilen ‘indolen vonj’, kot tudi za nekatere druge bele cvetlice, recimo tuberozo. Indol je organska molekula, ki jo najdemo v različnih snoveh in ima tak tipičen, nesvež, nekateri bi rekli celo malo smrdljiv vonj, ki pa v parfumih doprinese k zelo čutni, otipljivi, ‘človeška koža’ karakteristiki. Torej zame vsekakor plus.

foto: Orbico

Parfum so nam predstavili nekega toplega septembrskega večera nad mestnimi lučmi v čudovitem ambientu ljubljanskega Nebotičnika. Za parfum v črni steklenički in z vonjem, ki ga bo verjetno marsikatera nosila zvečer (jaz ga pač uporabljam od jutra dalje ;)), se to tudi spodobi. Kar se mene tiče, je novi Bvlgari parfum vsekakor zadetek v polno in ga priporočam vsem tistim, ki se ne ustrašite opojnih, kompleksnih, a vsekakor zelo dobro sprejetih in čutnih vonjev.

foto: Orbico
foto: Orbico (na fotografiji: Katja Šafar, jaz, Katarina Mihelič Bajt, Natali Duhovnik – Orbico beauty)
foto: passingfancyblog.com (na fotografiji: Sara – Passingfancy blog in jaz)

 

Odgovori