Blog

Modni trendi za pomlad in poletje 2018

Čeprav smo še v zimi (a kljub temu včasih dobimo porcijo prav čudovitega sončka, kot recimo včeraj ;)), je čas, da si pogledamo modne trende za letošnjo pomlad in poletje. Tudi trgovine so že začele dobivati nove, sveže kolekcije. Med novimi stvarmi je veliko je barv iz spodnjih dveh palet, ki ju je sestavilo podjetje Pantone kot napoved modnih trendov za pomlad in poletje.

Poleg barve leta, ‘Ultra violet’, se v poletnih paletah javljajo še: opečnato rdeča, koralno rdeča, turkizna, živo rumena, marelična, nebesno modra ter kar precej rožnatih odtenkov. Med nevtralnimi barvami bomo lahko izbirali med mornarsko modro, mlečno belo, peščeno in svetlo sivo barvo.

foto: eyecessorize.com
foto: eyecessorize.com
foto: idoyall.com

In kateri trendi so prevladovali na modnih pistah?

Najprej so tu pastelne barve, ki jih lahko tudi kombiniramo med seboj in dosežemo pravi sladoledni učinek. (fotografije so s spletnih mest vogue.com in harpersbazaar.com)

Volančki ostajajo na krilih, oblekah, bluzah, prav tako se pojavljajo tudi na srajcah in suknjičih ter dodajo ženstven pridih tem kosom.

Džins in črte so vedno v modi, zato jih vidimo prav vsako leto, ko na police pridejo pomladni kosi.

Nekoliko manj uporaben trend je prosojnost, ki pa ga je bilo veliko videti v kolekcijah modnih oblikovalcev.

Nosili bomo tudi žive barve, ki jih lahko pogumnejši tudi zlagamo med seboj kot lego kocke. Živih barv je v  Pantone paletah ogromno na izbiro, tako da lahko vsak(a) izbere najljubšo.

Pencil skirt ali krilo v obliki svinčnika se bo nosilo v vseh različicah, teksturah, barvah in kombinacijah, kar je dobrodošla novica za vse, ki jih ljubimo.

Oblačila krasijo zanimivi dodatki, kot so resice in perje.

Sicer pa poleti ne moremo zgrešiti s cvetličnimi vzorčki, ki nam lahko že v zimskih dneh pričarajo občutek cvetočega pomladnega vrta.

foto: glowsly.com
foto: wanderellefashion.com

Najopaznejši trend na področju čevljev so športni čevlji, ki jih seveda nosimo tudi na elegantne kombinacije, ter svetleči čevlji oziroma čevlji z bleščicami.

Na področju torbic pa dobra novica za vse, ki nikakor ne morete spraviti vsega, kar potrebujete, v svojo torbico. Po novem se pričakuje, da boste s sabo nosili kar dve 😉 .

 

Odgovori