Vaša vprašanja

Kako nositi pletenine za v pisarno?

Živjo Tina!

Daj napiši prosim en članek na temo plastenja pletenin. In še podželja – s kakim tvojim outfitom. Tri mamice moje postave se že lep čas sprašujemo o tem, kako bi nekako nagruntale tako oblačenje. Nekaj takih kombinacij bi, ki so primerne za naše delo pravnic. Da ni vse »nažokano«, da nismo kot eskimski medvedi, ker je v sobanah in pisarnah vroče. Da še izgleda dovolj poslovno. Rade bi ponosile kar nekaj kupljenih pletenin, ki se nam skladiščijo po omarah in dlje od tega, da eno oblekco potegnemo čez ene oprijete hlače z metalik leskom, ne pridemo ;)) …

Hvala! Alenka

Živjo Alenka!

Za tri pravnice nekaj predlogov zimskih službenih outfitov, ki so primerni za delo pravnic v pisarnah. Najprej moramo razčistiti, kakšne morajo biti pletenine, ki so primerne za poslovno oblačenje. Take pletenine morajo biti prvič tanke in elegantne, drugič fino pletene (nobenih debelejših tekstur, kit in podobnih vzorcev) in tretjič brez lukenj v vzrorcu, dolgih resic ali drugih zelo očitnih poudarkov. Vse to jih namreč dela manj formalne in jih zato uvršča v kategorije sproščenih, ne službenih kodeksov oblačenja. Lahko bi rekli, da morajo biti dokaj dolgočasne, ampak le take pletenine so primerne za situacije, o katerih govorimo danes.

Možnosti plastenja pletenin je zares veliko. Puloverček ali zapeto jopico lahko nosimo sama, na krilo ali hlače in po želji dodamo še pas za lepo poudarjeno silhueto.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Puloverček lahko nosimo tudi čez bluzo, tako da malce ovratnika in rokavov kuka ven izpod pletenine. S takimi detajli poskrbimo, da ne delujemo »nažokano« ali kot eskimski medvedi, kot si se sama izrazila.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Jopico lahko seveda nosimo tudi odpeto in le ogrnjeno čez rame, za bolj zmrznjene pa je jopica oblečena in dodamo tudi tanek, fin šal.

foto: Odglavedopet

Obleke, ki so pozimi prehladne in bi nas v njih zeblo, lahko ponosimo tako, da čez njih oblečemo jopico. Ena obleka lahko z različnimi jopicami doživi več ponovitev, ne da bi bilo videti, kot da stalno nosimo isto kombinacijo.

foto: Odglavedopet

Nenazadnje lahko tanko, fino pletenino oblečemo tudi pod suknjičem namesto majice ali bluze. Če sta obe plasti volneni, v taki kombinaciji ne bi smelo zebsti niti najbolj zmrznjenih.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

 

4 komentarjev na “Kako nositi pletenine za v pisarno?

 1. Alcessa Alces

  Sem se morala med delom na hitro prijaviti, čeprav nisem pravnica in delam v domači pisarni, oblečena v ogromne, grobo pletene moške jopice: krasne kombinacije si predstavila, prav res. Zanimive, lepih barv, elegantne in plemenitega videza.
  In ker sem se že prijavila, še ena pohvala za pretekli zapis, ki ti jo nekako dolgujem: broške obvladaš v nulo. Nisem se jih mogla nagledati in so mi ravno tako polepšale dan – pa čisto nič se ne prilizujem 🙂

  1. Tina Martinec Selan

   hvala Alcessa, vem, da se ne prilizuješ (zakaj bi se ;)??). zelo prijazen komentar – sem zadovoljna, če sem zadela s foto materialom :). tokrat in pri broškah.

 2. Alenka Čampa

  Hvala, Tina!
  tri reci sem ze skupaj sestavila in za naslendji teden sem resena:)
  Hi hi, prvo krilo-prav tako…hm, usodno.;)
  Sicer, krilo in cevlji na tretjem outfitu-temno modra ali crna?
  Bom pa kot kaze precej debele jope takih asimtricnih oblik ponosila na jeans in srajco spodaj in na teniske, pa z otroki na igrisce, sprehod in pohajanje, se en premik v glavi, da ne bom vecno v softshellu, ki je kokr najbolj uporaben. HVALA, se enkrat, za ozavescanje. 2 kisses and big hug, a.

  1. Tina Martinec Selan

   hvala Alenka. tretji outfit – vseeno, oboje štima 😉

Odgovori