Blog

Midi plisirano krilo s kovinskim sijajem

foto: Odglavedopet

‘Midi’ krila … Trendovske zadevice, ženstvene, rahlo vintage, lahko moderne ali romantične, minimalistične ali boho … Pa tako zahtevne za nošenje. Iskreno, na prste ene roke lahko preštejem, kolikokrat sem videla žensko v krilu midi dolžine in si rekla, uau, tole ji pa res paše. Dolžine kril do kolen, tik nad ali tik pod njimi so pač neizmerno bolj laskave za večino postav, tukaj ni nobene debate. Krilo, ki prereže nogo ravno sredi meč – za mnoge ženske je to precej širok del njihovih nog – je pač zelo ‘tricky’ zadeva. Prav tako ni v pomoč, če je ženska nižje postave, te namreč daljša krila kar nekako pogoltnejo in izgubijo se vsi proporci (ne, tudi na Mary Kate in Ashley Olsen mi dolga krila niso bila nikoli všeč 😉 ). Skratka, sama se midi dolžini bolj kot ne izogibam, pa čeprav imam spodnji del nog vitek in sem kar visoka za žensko. Nekako niso moja najljubša kategorija. Prav tako ne plisirana krila, ki jih nimam prav veliko v svoji garderobni omari. Nekako se počutim bolje v ožjih krilih z manj volumna, je pa res, da se pliséju kot materialu včasih kar težko uprem, še sploh, če gre recimo za usnje, kovinski sijaj ali kakšno drugo zanimivo teksturo.

foto: Odglavedopet

 

foto: Odglavedopet

Spodnje krilo, ki gre v korak z že kar dolgo prisotnim trendom midi plisiranih kril kovinskega sijaja, se nekako izogne tem pastem. Moram sicer priznati, da se v njem vendarle počutim malce obilno, zagotovo bolj kot v mojih pencil krilih, pa vendar se mi zdi, da vse skupaj izpade še kar lepo. Še zdaleč ni bilo prvo, ki sem ga pomerila, pravzaprav sem svojo ‘metalik plisirko’ iskala skoraj eno leto, je pa bilo prvo, ki mi je bilo dovolj všeč, da sem ga obdržala. Rahlo olivno zlat sijaj je zanimiv in se ga da pokombinirati na marsikaj (komaj čakam na kombinacije z debelimi žabami, gležnjarji s petko in usnjeno jakno). Tokrat sem nosila kombinacijo majice s potiskom Miki miške – ni ga čez dober kontrapunkt otroško-ilustrativnega z zlatim sijajem krila, ki se ga tipično dojema kot večernega (no, jaz ne 😉 ). Dodala sem nevtralne čevlje s peto za nekaj dodatne višine, kar je pri krilih midi dolžin vsekakor dober recept za (bolj) uspel look. Rahlo jesenske barve našega vrta pa so lepo dopolnile te fotografije, se vam ne zdi 🙂 ?

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Nosim: krilo Jolie Moi, majico Disney, čevlje Lazzarini, ogrlico Promod, uro Adidas, šminko NARS Members only. Objava ni sponzorirana.

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

 

Odgovori