Blog

Lasni trendi za 2018

Za številne ženske, ki so tako doma kot v službi zaposlene na polno, ni lepšega trenutka, kot se je odpraviti k frizerju. Tam se za nekaj blaženih ur prepustimo frizerskemu stolčku, medtem prelistamo kakšno revijo in se iz salona odpravimo s čudovito novo pričesko, ki poživi glavo in duha. Za nekaj nove inspiracije predstavljam trende s področja las in frizur za leto 2018.

Začnimo pri lasnih dodatkih. Tega trenda se bodo razveselile vse, ki so po duši še vedno deklice in jim ustvarjanje frizur predstavlja sprostitev. Po več kot 20 letih so spet v modi okrasne elastike iz blaga v različnih teksturah, barvah in vzorcih.  Prednost? Mehko blago ščiti lase, da se ne trgajo in jih spenjanje v čop ne poškoduje. Slabost? Ne pride v poštev za kakršnokoli poslovno oblačenje ali resen, ‘grown-up’ videz.

foto: smoda.elpais.com

Dolgolaske si lase lahko spletete v kito, ki letos ni umetelna večdelna kita niti ni t.i. kita ‘ribji rep’, temveč dobra stara klasična kita. Za malce več teksture si lahko na lase pred spletanjem date sredstvo za dodajanje volumna, recimo peno, potem pa kito spletete na način, da ne bo videti preveč urejeno in polizano, temveč nekoliko bolj rokersko.

foto: elleuk.com

Neveste se bodo razveselile trenda sponk, ki se pojavljajo kot okrašene z biseri ali cvetličnimi motivi. Če pa niste nevesta, ampak imate v laseh vseeno rade kakšen okrasek, morda za večerno priložnost, se lahko ozrete po trakovih za lase, ki so pošiti s perlicami.

foto: notonthehighstreet.com
foto: hair.lovetoknow.com
foto: thesugarstyles.com

Likalnike za lase lahko kar pospravite, saj so v modi naravne teksture las, še posebej kodri in kodrčki. Če imate to srečo, da imate močno skodrane lase, jih vsekakor pustite v njihovi naravni slavi, namesto razčesovanja pa jim privoščite kakšno kremo za kodre, ki jim bo podarila definicijo in sijaj.

foto: yahoo.com

V modi je tudi frufru, ki pa v gosti, ravno odrezani obliki ne pristaja vsem oblikam obrazov. Dosti lahkotnejše in bolj versatilno deluje nekoliko redkejši frufru, ki je strižen precej nizko na obrvi in ima to prednost, da ga lahko nosite tudi počesanega oziroma sfenanega na stran, kadar niste razpoložene za njegovo polno verzijo.

foto: wodip.com
foto: stylesweekly.com

Pa poglejmo še trendi barve za 2018. Pri svetlolaskah je treba izpostaviti trend ‘masleno blond’ barve, ki je nekoliko toplejše barve. Zelo svetlopoltim pristaja tudi ‘bež blond’, ki se nekako zlije z barvno polti in naredi zelo eleganten videz. Nasploh so blond barve letošnjega leta toplejše in bolj zlate.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

Če imate naravno pepelnato blond barvo las, jo lahko ohranite povsem naravno in morda dodate le kakšen preliv za lesk in sijaj. Modne so tudi temnejše korenine las, zato ni treba imeti slabe vesti, če ne gremo k frizerju na barvanje ravno vsak mesec. Modni so tudi pepelnati prameni.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

Rjavolaske imajo resnično številne možnosti za barvanje, večini trendnih rjavih barv za 2018 pa je skupno to, da imajo konice svetlejše od barve pri glavi  – zelo subtilno barvanje ‘ombre’ – ali da so določeni prameni nekoliko posvetleni. Obe tehniki učinkujeta na lase tako, da delujejo, kot da se svetlikajo v soncu, namesto da bi bila barva povsem enodimenzionalna.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

Pri rdečih laseh v modnem smislu prednjačijo bakreni odtenki za lase, ki so lahko enobarvni ali pa mešani z zlatimi prameni za prelivajoč učinek.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

Nenazadnje je treba omeniti tudi sive lase. Kot že lansko leto, se tudi letos ženske odločajo za sivo barvo las, ki je toliko lepša, če je barvana tako, da deluje že skoraj srebrno. Nekatere sivo dodajo s tehniko ‘balayage’ na sicer temno osnovo svoje barve las, druge se odločijo za barvanje na sivo, spet tretje za to, da si pustijo svoje naravne sive lase. V vsakem primeru je za sivo barvo las zelo pomembno, da ni nič rumena, temveč se mora morebiten rumen pigment nevtralizirati z uporabo posebnega šampona, ki je modro-vijoličaste barve.

foto: goodhousekeeping.com
foto: goodhousekeeping.com

 

Odgovori