Blog

Trend: bela čipkasta bluza

Če boste letošnjo pomlad v garderobo vključile samo en nov trendovski kos, potem mora biti to bela čipkasta bluza.

foto: sheerluxe.com
foto: hm.com

Znamke nižjega, srednjega in visokega cenovnega razreda so ponorele za belo čipkasto bluzo in jo vse vključile v svoje kolekcije. Pri Saint Laurentu (kolekcija pomlad-poletje 2018) so silhueto bele čipkaste bluze opremil s toliko detajli, da spominja na umetniško delo, za protiutež pa so jo stilirali s kratkimi črnimi usnjenimi hlačami. ‘Nun meets biker chick’, bi lahko rekli.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Čipka kot tekstura sicer za letošnjo pomlad ni nič novega. Londonski brand Self-portrait, ki obstaja od leta 2013, je že v samem začetku svojega obstoja redefiniral teksturo čipke in jo, večjo, debelejšo, bolj 3D in manj zadržano kot kadarkoli prej, čvrsto postavil na modni zemljevid.

foto: bergdorfgoodman.com
foto: self-portrait-studio.com

Vse od takrat je čipka prijateljica vseh žensk, ne glede na njihovo modno osebnost. Zadržane minimalistke jo kombinirajo na enostavne črne hlače ali siv kostim, fashioniste na raztrgane kavbojke in natikače.

foto: lyst.com
foto: maxandco.com
foto: hm.com
foto: fr.sandro-paris.com

In tiste, ki smo nekje vmes? Čipka se prav dobro razume tako z džinsom kot tudi različnimi vrstami kril. Na pomlad bo šla super skupaj s hlačami v pastelnih odtenkih ali krilom v obliki svinčnika. Pomembno je, da je videti sodobno, zato ji dajmo glavno vlogo v obliki ne preozkega kroja in tako, da bo imela v outfitu osrednjo pozornost prav ona. Namig: super je videti tudi samo kot začimba, recimo da izven visoko zaprtega volnenega puloverja gleda le čipkast ovratnik bluzice. Sramežljivo, poznavalsko. Saj se razumemo, kajne ;)?

foto: endource.com
foto: zara.com
foto: zara.com
foto: stylewe.com
foto: sezane.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

 

Odgovori