Vaša vprašanja

Kakšno obleko izbrati, če imam močne in žilave noge?

Spoštovani!

Redno in z največjim veseljem vas spremljam. Ker beseda ni konj, vas vljudno prosim za nasvet. Stara sem 54 let, imam 63 kg in nisem nezadovoljna s sabo. Imam pa eno hudo in veliko težavo. Oblekce. Toliko je lepih, poletnih, jaz pa noge precej močne in žilave. Oblekce do tal niso enako lepe, v njih sem kot oma, zato vas prosim, če lahko morda objavite kaj na to temo. Kdaj pod oblekco kake pajkice, hlače… Se to še sploh nosi? Saj ne, da bi nosila minice, bog ne daj, ampak tudi 3/4 dolžina ni zame v poletnih dnevih.

Toplo vas pozdravljam in se zahvaljujem, M.

….

Pozdravljena draga in zvesta bralka!

Hvala za vaše vprašanje. Moja osebna izkušnja z dilemami, kot je vaša, s katerimi se srečujem pri svojem delu z ženskami vseh starosti, je sledeča. Vedno znova me osupne, kako zelo smo ženske samokritične in kako zelo zaradi tega trpimo. Številni lepotni ideali nas omejujejo, da si ne upamo obleči določenih stvari in v življenju – ter modi – preprosto uživati. Seveda je treba upoštevati določene estetske zakonitosti in sem prva, ki trdi, da ni vse za vsakogar. Tudi sami ste omenili, da seveda ne bi nosili ‘minic’, te namreč glede na vaša leta skoraj zagotovo odpadejo. Se mi pa dozdeva, da bi se našla kakšna lepa obleka ‘midi’ dolžine, ki bi lahko bila za vas zelo lepa. Midi dolžine so tiste, ki se končajo nekje v sredini meč. Torej niso dolge do tal (pravite, da ste v dolgih kot ‘oma’) in niso minice. Če je spodnja linija nekoliko asimetrična, padajoča, še toliko bolje. Pomembno je, da izberete barvo, kroj in potisk, ki bo poudaril morda kaj na vašem zgornjem delu telesa, da ne bo vsa pozornost na nogah. Zelo pomemben je tudi izbor čevljev, z močnimi meči odsvetujem trakce in paščke okoli gležnjev, ampak kaj bolj odprtega, podobnega barvi nog, če je možno, z malce pete (polna peta je dobra izbira). Kar se tiče opaznih žil na nogah, tudi tukaj se ženske zaradi tega preveč sekiramo. Mnogo nas ima opaznejše žile in/ali popokane kapilare. Osebno se zaradi tega prav nič ne sekiram oziroma mi ne pade na pamet, da zato ne bi nosila kril in oblek na gole noge. Če se zaradi tega zelo sekirate, vam priporočam, da si noge rahlo ‘obarvate’ s produktom za samoporjavitev, zaradi česar bodo žile manj opazne.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovor na vaše vprašanje glede pajkic in hlač: pajkice so lahko zanimiva izbira, a meni osebno so trenutno všeč le dolge pajkice (vmesne dolžine se trenutno ne nosijo), še lepše pa so mi obleke in tunike čez hlače. Ponovno v primeru problematičnih nog govorim o hlačah polne dolžine oziroma 7/8, torej do gležnjev, nič vmesnega (capri ali ¾). Upam, da se opogumite in tudi vi uživate v življenju, poletju, ter si privoščite malo modne zabave s kakšno lepo oblekico. Saj veste, kaj pravijo: ‘Fashion should be fun’, torej moda mora biti (tudi) zabavna 🙂 .

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

 

Odgovori