Blog

Kaj obleči za jesensko poroko?

Sezona porok se nadaljuje tudi v jesen, zato tokrat nekaj nasvetov o izbiri oblačil za to priložnost.

foto: pinterest.com

Kot vsi vemo, je jeseni lahko še lepo sončno in toplo, lahko pa tudi hladno in vlažno. To je treba vsekakor vzeti v obzir, ko načrtujemo outfit za jesensko poroko. Najbolje je, če si zamislimo outfit v večih plasteh, npr. vsekakor vračunajmo eno vrhnjo plast (suknjič, tanjši plašč, bolero jaknica, …) in eno glavno plast, v kateri bomo potem, ko bo zabava že bolj sproščena in bo na vrsti hrana, ples itd.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Vsekakor moramo dame pomisliti tudi na možnost najlonk, če bi bilo res mraz, ki jih lahko oblečemo pod hlače ali na krilo/obleko, zato je najbolje, če izberemo čevlje, ki nimajo pet in prstov odprtih, da ne bo potem zadrege z najlonkami.

Kot poklon letnemu času, ki nas vleče v bolj jesenske, nasičene, globlje barve v primerjavi s pomladjo in poletjem, lahko tudi z oblačili poudarimo jesensko priložnost. Izberemo npr. cvetlični potisk z malce težjim, baročnim motivom, izberemo nasičene, draguljaste barve, čudoviti za jesen sta petrolejna ali vinska barva, pa temno zelena, barva gorčice (ki že spominja na zlato), …

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Kar se tiče oblačilne kombinacije, imamo kar nekaj čudovitih možnosti, kaj bi oblekle.

Nikoli, ampak res nikoli, ne moremo zgrešiti z obleko. V odvisnosti od siceršnjega sloga, okusa in tipa postave je ta lahko krajša, lahko do kolen ali pa midi ali maksi dolžine. Trenutno so vse obleke zelo zelo modne, pa tudi zelo dostopne, saj še nikoli nisem videla tolikšne izbire oblek po trgovinah (odlično). Kar se tiče kratkih oblek, tj. nad koleni, naj pomanjkanje dolžine potem nadomesti dodatni volumen, npr. širša “baby doll” silhueta, napihnjeni rokavčki ali kaj podobnega. Kratko in oprijeto je preprosto passé, kaj hitro pa tudi lahko izpade neprimerno.

foto: pinterest.com
foto: marella.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Če ste bolj za dvodelni komplet, potem lahko izberete kombinacijo krila in zgornjega dela (bluzica, poseben top, tanjša pletenina in podobno). Pri krilih ne moremo zgrešiti s plisiranim krilom (to verjetno nikoli ne bo šlo iz mode), prav tako s preprostim ravno rezanim “pencil” krilom, pa širšim krilom do kolen iz kakšnega zanimivega materiala (npr. žakard), za malo bolj kreativen okus pa so krasna tudi krila iz tila, ki učinkujejo prav princeskasto. Že nekaj sezon pa se na vrh lestvice kril uvršča tudi satenasto krilo midi dolžine, ki ga nosijo ženske vseh starosti in na vse kombinacije.

foto: pinterest.com
Podoba 0 od SATENASTO PLISIRANO KRILO iz Zare
foto: zara.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Tudi hlače so lahko dobra in elegantna izbira za tiste, ki se nikakor ne morete sprijazniti, da bi morale ven iz njih ;). Zame osebno recimo vedno zmagajo moderni hlačni kostimi (super je kombinacija na visoke pete in le tanko svileno čipkasto majico pod suknjičem, da sicer moški karakter kostima obrnemo bolj na ženstveno plat). Lahko pa izberete tudi odlično krojene ravno rezane hlače – te so trenutno zelo v modi, sploh dolge dolžine in hudo bluzo. Zelo modna je tudi kombinacija, ki spominja na dragoceno svileno pižamo, torej ujemajoče širše hlače in bluza. Z dobrimi modnimi dodatki dobimo posodobljeno luksuzno eleganco.

foto: pinterest.com
Ombré satin trousers - Studio
foto: massimodutti.com
Podoba 0 od SATENASTE HLAČE S POTISKOM iz Zare
foto: zara.com
foto: pinterest.com
#Brocadetrouser is one #fashion piece that is an essential staple for every girl and woman#. Brocade trousers are easy to carry and look very elegant and chic when paired with the right kind of things. The best part of wearing brocade trousers is that you can wear them as formal wear (depending on the fabric pattern you choose), or use it as party wear, well it will never fail it impress. Here are a few ways to style these trousers…

#Threads
foto: pinterest.com

Še ena tooooop izbira pa je kombinezon (jumpsuit). To je izredno posrečen hibrid obleke in hlač – je enodelen in scela kot obleka, a gre v bistvu za hlače. Verjetno kombinezone prav zato ljubimo tako tiste, ki prisegamo na obleke in krila, kot tudi ljubiteljice hlač. Če so včasih kombinezoni veljali za delovno oblačilo gradbincev, zaposlenih na bencinskih črpalkah in pleskarjev, so si kombinezoni utrli pot prav na vrh oblačilnega bontona; v odvisnosti od elegance materiala in kroja so namreč primerni tudi za svečane in službene priložnosti.

foto: twinset.com
Loose jumpsuit in blended cupro from s.Oliver
foto: soliver.eu
Elegant jumpsuit with a tie-around belt from comma
foto: comma-store.eu

Kot rečeno, bi osebno ne glede na to, za katero izmed zgornjih variant se boste odločile, zraven planirala bodisi strukturiran suknjič, zanimivo jakno ali pa plašč. Superge, čeprav jih obožujem in se jih dandanašnji nosi praktično za k čemurkoli, pa bi za to priložnost tudi pustila doma in izbrala kakšne čevlje z manj vsakodnevnim pridihom.

Odgovori