Blog

Bi se radi razvedrili? Izberite rumeno!

Na ta siv, mrzel in deževen majski dan si poglejmo nekaj, kar nas bo zagotovo razvedrilo: rumeno barvo in kako jo nositi.

foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Rumena barva je svetla, živahna, razigrana, optimistična in vesela. Težko je ne biti veder v bližini rumene barve, je pa res, da nam ne ustreza vedno in v vsakem počutju. Rumena barva pač ni le še ena barva, ki bi jo oblekli, ne da bi o njej premišljevali, ampak je glasna in vpadljiva, zato se moramo za to, da jo oblečemo, zavestno odločiti.

Rumena torej ni najbolj enostavna barva, saj je že sama po sebi malce muhasta, vendar če zadanemo pravi odtenek, nas lahko čudovito poživi in nam vlije energijo. Znotraj velike barvne družine, ki ji rečemo ‘rumena’, se skrivajo številni rumeni odtenki, ki pa so med seboj različni glede na svojo jasnost, jakost, podton in tako dalje. Če nas pri izbiri rumene vodi naš barvni tip, potem z izbiro ne moremo zgrešiti.

foto: pinterest.com

Pozor z izbiro rumene, kadar se lotevamo kakšne malce bolj ‘kočljive’ situacije. Izberimo jo, ko želimo zažareti, ko želimo izžarevati optimizem, dobro voljo in kreativnost. Izognimo se ji na prvem razgovoru za službo, vsaj v večjih količinah in če gre za konzervativno službeno okolje. V kreativi omejitev seveda ni. Na rumeno se odlično odzivajo otroci, zato je zelo primerna za vse, ki delajo z njimi.

Svetlolaske: če imate svetle lase, polt in oči, potem bo najlepša rumena za vas svetla, pastelna, skoraj mlečno rumena. Lahko greste tudi na malce močnejšo, vendar vaša rumena ne sme biti pretopla (gorčica ali oranžna), prav tako tudi ne preveč intenzivna ali žareča/jasna. Rumeno kombinirajte z belo in drugimi pastelnimi toni, tudi s sivo modro, nikoli s črno.

Gwyneth Paltrow
obleka: hm.com

Temnolaske s temnimi očmi: izberite globoke rumene odtenke, ki so močni in nasičeni. Nosite jih s temnimi in kontrastnimi barvami. Bolj kot je vaša polt temna in olivna, bolj vam pristajajo rumeni ter oranžni odtenki, zato kar pogumno!

Audrey Tautou
obleka: hm.com

Rdečelaske: izberite žareče, čim bolj tople rumene odtenke. Kako čimbolj tople, saj je rumena že tako ali tako topla barva, se morda sprašujete. Res je, v barvnem krogu rumena, oranžna in rdeča veljajo za tople barve. A tudi znotraj njih lahko vidimo, da so določeni odtenki med njimi toplejši ali hladnejši od drugih, če jih primerjamo med seboj. Rdečelaske naj izberejo čimtoplejše rumene odtenke, čeprav jim pravzaprav pristajajo skoraj vsi odtenki rumene.

Nicole Kidman
obleka: hm.com

Dame s sivimi ali belimi lasmi: vaša rumena naj bo čim svetlejša, čim hladnejša in nujno jo kombinirajte z belo, sivimi odtenki, srebrno … Če izberete bolj žarečo rumeno barvo, pa jo nosite stran od obraza, torej ne kot šal ali zgornji del oblačila, ampak raje hlače, sandale, balerinke, morda torbico, uro …

Jamie Lee Curtis
obleka: hm.com

Temnolaske s svetlimi oziroma kontrastnimi očmi: vaša najboljša rumena je udarna, barve živorumenih narcis, lahko že skoraj meji na fluorestenčno. Kombinirajte jo s kontrastnimi barvami, npr. na temno-modre in bele črte, lahko pa z njo naredite tudi pravi barvni kontrast, tako da jo nosite npr. z vijoličasto ali živo modrimi odtenki.

Emily Blunt
obleka: hm.com

Ženske z rjavkastimi, pepelnatimi, pramenastimi lasmi in očmi, katerih barve se prelivajo oz. spreminjajo odtenek: pazite pri izbiri rumene, da ne bo premočna, preveč žareča ali preveč kontrastna. Najboljše so nežne rumene, ki so že skoraj kot topla, rumenkasta bela. Če imate rjave oči, obstaja velika verjetnost, da vam zelo pristaja tudi odtenek gorčice. Rumeno kombinirajte s peščenimi toni, mornarsko modro, lahko tudi petrolejsko ali bordo rdečo barvo, izognite pa se kombinaciji s črno.

Scarlett Johansson
obleka: hm.com

Če vam kljub vsemu napisanemu še vedno ni najbolj jasno, kako bi v vašem primeru bilo najbolje nositi rumeno, potem se lahko naročite na barvno svetovanje, kjer vas naučim, kako nositi prav vse barve in v katerih odtenkih boste resnično zažareli v svoji naravni lepoti. Lahko pa poskusite tudi tako, da se odločite za kakšen kos, ki ni blizu obraza ter si npr. z rumeno uro ali rumenimi škornji, sandali, …, popestrite vaš slog.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Odgovori