Blog

Ideje za šik oblačenje, kljub mrazu

Veliko žensk je prepričanih, da pozimi preprosto ni možno izgledati šik. Še sploh tiste, ki so med bolj zmrznjenimi, se kar nekako obsodijo na zimo, preživeto v pusti puhovki. Meni pa se zdi škoda, da bi 3 ali 4 mesece na leto zapravili za dolgočasne, depresivne outfite. Tudi pozimi smo lahko urejeni ‘top’, kar nam bo dvignilo ne le samozavest, ampak tudi počutje. Kako?

foto: pinterest
foto: pinterest
foto: pinterest.com
 1. Plastenje, plastenje: Fizikalnim zakonom ne moremo oporekati. Več plasti pomeni več toplote. Marsikateri kos iz omare se da pokombinirati tako, da ga plastimo pod ali nad nekaj drugega. Primer: službena obleka brez rokavov se lahko nosi na tri načine: samostojno, nad bluzo ali tanko majico z dolgimi rokavi ter pod suknjičem ali elegantno jopico. Najtoplejši način izmed vseh treh je kombinacija dveh principov, torej pod obleko damo tanko majčko z dolgimi rokavi in čez oblečemo še suknjič. Toplo in urejeno! Še en primer: številne bluze in bombažne pletenine se zdijo pretanke, da bi jih pozimi nosile samostojno. Rešitev je na dlani: kombinacija bluzice, čez katero oblečemo puloverček ali jopico je toplejša, pa tudi zelo lepo je videti.

  foto: pinterest
 2. Volna: Volna je material, ki omogoča zraku, da kroži znotraj vlaken in med vlakni, zaradi česar je zelo topla. Primerna je tudi za tiste, ki jih skrbi ekološki oziroma okoljski vidik oblačil. Pri pridobivanju volne ovce nič ne trpijo, nam pa volnena oblačila pozimi lahko naredijo res velikansko razliko. Pogosto ljudje mislijo, da je volna samo pletenina, recimo v obliki puloverja. Seveda še zdaleč ni tako. Volna je lahko del volnenega džersija, iz tega materiala izdelane obleke in krila pa so izredno topla in šik. Volneni tvid, filc, bouclé itd. pa so materiali, iz katerih so izdelani zimski plašči, suknjiči, moške obleke. Ti materiali so lahko tanki in fini, vendar pa nudijo toploto. Dobijo se tudi volnene spodnje majice, nogavice, hlačne nogavice z dodatkom kašmirja in tako naprej. Izgovorov za to, da nas zebe in da se ne moremo obleči v nič drugega kot kavbojke in bundo, torej ni 😉 .
  foto: pinterest

  foto: pinterest
 3. Dodatki: Pri zimskem oblačenju zares velikansko razliko naredijo modni dodatki. V mislih imam torbe (dobra torba je vedno enkratna naložba), čevlje ali škornje (iščite take s toplo, a takorekoč nevidno podlogo) ter seveda nepogrešljivo v zimskih mesecih: kape, šale in rokavice. Osebno prisegam na usnjene rokavice, ki tudi bolj športno puhovko naredijo malce bolj posebno. Šal je lahko debel ali tanek, enobarven ali vzorčast, a istočasno kot toploto nam bo nudil tudi plus točke v modni kategoriji. Kar se tiče pokrival, si lahko damo duška tudi s čim malce bolj posebnim ali nenavadnim. Letos so zelo modne kape z velikim krznenim cofom (če je ta iz umetnega krzna, toliko bolje), dobijo pa se tudi kapice z bleščečimi pošitki, kovinskim sijajem in tako naprej. Če si upate nositi pravi klobuk kot v ‘starih časih’, je lahko tudi ta videti zares čudovito.
  foto: pinterest
  foto: pinterest
  foto: pinterest
  foto: pinterest

  foto: pinterest

 

Odgovori