Blog

DIY ideja – izdelava velikonočnega zajčka

V prazničnih dneh, ki so pred nami, bomo več skupaj in tukaj je en predlog, kaj lahko ustvarjamo z našimi otroki. Zajček je enostaven za izdelavo, uporabljena tehnika pa je kolaž, ki jo imajo radi tudi najmlajši. Seveda si pri izbiri barv lahko damo duška, lahko jih naredimo več, z raznobarvnimi ušeski, nosovi in brčicami …

Za izdelavo velikonočnih zajčkov lahko za material pobrskamo kar doma. Poiščemo papirnate krožnike, ki so nam morda ostali od zadnje rojstnodnevne zabave ali lanskega vrtnega piknika. Vsi imamo doma koščke barvnega papirja, ki ga otroci uporabljajo za lepljenje kolažev. Če ga nimamo, si lahko pomagamo tudi s starimi revijami ali starim ovijalnim papirjem. Potrebujemo še slamice, flomaster in malo boljše lepilo, najbolj se obnese univerzalno lepilo za papir, les in plastiko.

foto: Odglavedopet

Vzamemo papirnat krožnik, ki ga na podlago položimo obrnjenega, torej s pravo stranjo navzdol, saj bomo lepili na hrbtno stran – tako dobimo nekoliko izbočen zajčkov obraz. Najprej iz barvnega papirja izrežemo dve podolgovati ušesi, ki ju le na robu premažemo z lepilom in prilepimo na vrh glave.

foto: Odglavedopet

Nato izrežemo iz papirja zajčkov nosek. Lahko je v enaki barvi kot ušesa, lahko v drugačni, naj si otroci dajo duška pri ustvarjanju. Če imamo doma kakšne manjše cofke iz volne ali vate, lahko nos naredimo tudi kosmat. Dorišemo oči, pa tudi zajčkova usta in dva velika zobka. Če otroci raje lepijo, lahko seveda tudi oči izrežejo iz papirja in jih prilepijo na obraz.

foto: Odglavedopet

Preostanejo nam še brčice, za katere lahko uporabimo slamice. Normalno dolgo slamico razrežemo na pol, da dobimo primerno dolžino brčice. Tako da 6 brčic – po tri na vsaki strani – potrebujemo 3 slamice. Nanesemo nekaj več lepila, da se slamice res potopijo vanj, saj se lepila ne bo več videlo, ko se enkrat posuši, brčice pa bodo tako bolj obstojne.

foto: Odglavedopet

Velikonočni zajček je končan! Če imate več otrok, bo nastala prava pisana zbirka zajčkov, saj jih otroci zelo radi izdelujejo. Seveda jih lahko tudi pobarvajo, dorišejo še kakšno malenkost … Zajčki nam bodo lepo okrasili kuhinjo ali dnevno sobo, lahko jih postavimo k pirhom, ali pa z njimi obdarujemo obiske. Pa lepe in blagoslovljene velikonočne praznike vsem!

foto: Odglavedopet

 

Odgovori