Blog

Bela pižama bluza

Čeprav naj bi bila bela srajca ali bluza, odvisno od tipa postave, nekako nujen element vsake dobro sestavljene garderobe, sem bila do nedavnega sama brez nje. Zdi se mi, da sem jo nazadnje imela v študentskih časih, potem pa se kar nisem prepoznala v njej. Prvič, srajce niso zame in jih niti ne nosim, če izvzamem srajce iz džinsa. Bluze pa imam zelo rada, a enobarvna bela bluza s klasičnim ovratnikom in gumbki do vratu nekako ni moj stil. Niti je ne rabim, ker mi moja služba dopušča precej kreativnosti, zato povsem klasičnih kosov ni veliko v moji omari. Sem pa ugotavljala, da si bo nekaj podobnega beli bluzi vseeno treba omisliti. Konec koncev mi včasih zapaše obleči nekaj svežega in ja, rekla bom celo minimalističnega, čeprav sem bolj maksimalist, kar se moje stilske filozofije tiče (govorim o svojem slogu, pri strankah je seveda odvisno od značaja in okusa stranke). Vedela sem, da želim belo bluzo, ki bo imela nek poseben detajl, da jo odmakne od pretirano pisarniškega razpoloženja. In ker sem pri nakupih zelo izbirčna, nakupujem pa načrtno, sem jo kar nekaj časa iskala. Pred mesecem ali dvema pa sem naletela na bluzo v pižama stilu v spletni trgovini Promod. Vse mi je bilo všeč na njej: odtenek, ki ni povsem bel, ampak mlečno bel (mnogo boljši za mojo koloristiko), material (100 % viskoza) in cena (29,95 €).

bluza Promod, foto: promod.fr

V naših Promod trgovinah so mi po telefonu povedali, da je nimajo in da tudi ni videti, da bi jo dobili, zato sem jo naročila preko spleta. Pižama bluze se mi zdijo simpatična popestritev z malenkost humorno komponento in so že leta ‘na sceni’ (tukaj je ena, ki jo imam že nekaj let). Še bolj pa me je presenetilo, ko sem se lotila malce raziskati zadevo na spletu. Ugotovila sem, da je bela bluza v pižama stilu kos, ki ga imajo v svoji ponudbi številne znamke; še več, bluze so si med sabo povsem podobne, razlikujejo se po materialu (večina je svilenih) in seveda ceni. Tako je cenovni razpon take bluze vse od 30 €, kot sem zanjo plačala jaz, pa preko 60 € (Topshop), cca. 100 € (Sézane), 305 € (Equipment) do približno 500 € (Stella McCartney).

Equipment, foto: net-a-porter.com
Sézane, foto: sezane.fr
Stella McCartney, foto: matchesfashion.com
Topshop, foto: topshop.com

Po tej mini raziskavi sem bila še bolj zadovoljna s svojo izbiro. Izkazalo se je, da je bil nakup odličen in jo zelo rada nosim v različnih kombinacijah. Podnevi seveda 😉 …

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

foto: pinterest.com
foto: wheretogetit.com

foto: whowhatwear.com

Odgovori