Blog

Barvni trendi za jesen in zimo 2023/24

Se že z radovednostjo ozirate za največjimi modnimi trendi prihajajoče jesenske sezone ali ste še trdno zasidrane v poletju in brskate za preostalimi razprodajnimi kosi po ugodnih cenah? Naj ste v prvi ali drugi skupini, vam bo Pantone modno-barvna napoved za jesen in zimo 2023/24 zagotovo prišla prav. Kajti če že nestrpno dajete cekinčke na stran, da boste lahko kupile prvo pletenino, plašč ali škornje nove sezone, ali pa poznavalsko preiskujete spletne in fizične obešalnike trgovin, ozirajoč se za znižanim draguljem, ki ga ni odkrila še nobena druga … V vsakem primeru boste nadvse vesele, če bo vaš “ulov” zadel v barvno bistvo trendov – seveda pa ne pozabite, da mora v prvi vrsti pristajati vašemu obrazu in mu tudi maksimalno laskati.

Ameriški inštitut Pantone je za jesen/zimo 2023/24 napovedal najbolj vroče barvne odtenke sezone. Med nevtralnimi toni bodo prevladovali sivi, umazano beli, peščeni, olivni in temno modri ali črni odtenki:


Kolaž, narejen po odtenkih s strani pantone.com

Kolaž, narejen po odtenkih s strani pantone.com

Živahni odtenki pa bodo prav zares živahni, najmočneje zastopani bodo skoraj vsi odtenki rdeče, od (seveda) barve leta Viva magenta do prave ognjeno rdeče, rjastih in rjavkastih barv do bordo; prav tako se bodo letošnjo jesen veselile tudi vse oboževalke oranžne in tople gorčično rumene. Med rožnatimi velja izpostaviti toplo marelično in lososovo rožnato.


Kolaž, narejen po odtenkih s strani pantone.com

Kar pa se tiče modro-zelenega dela spektra, bomo videli za jesen in zimo neobičajno živahen turkizno-modrikast ton, svetlo zeleno, ki bo skoraj travnata in pa tudi nekaj vijoličastih tonov.


Kolaž, narejen po odtenkih s strani pantone.com

Upam si reči, da bomo zadovoljne oz. zadovoljni vsi, z vsako barvno paleto se bo namreč tudi med trendi našlo nekaj za nas. Še bolje pa je, da imamo zagotovo že doma veliko podobnih tonov, prav možno pa je, da kaj lepega ujamete še na razprodajah ali na znižanih oddelkih spletnih strani, kjer nakupujete zase.

foto: zajem zaslona stories.com
foto: zajem zaslona comma-store.eu
foto: zajem zaslona marcopolo.com
foto: zajem zaslona si.weekendmaxmara.com
foto: zajem zaslona boden.so.uk
foto: zajem zaslona cosstores.com

Odgovori