Blog

Suknjiči verzija 2.19

Suknjiči, blazerji, rekelčki … Naj jih imenujemo tako ali drugače, poglejmo si nove silhuete na področju tega kosa oblačila. Zame je suknjič absolutno obvezni kos vsake dobre ženske garderobe, če pa svoj slog gradite premišljeno, potem boste imele nekaj različnih za različne priložnosti ter različnih materialov in barv. Že kar nekaj sezon so zelo modni oversize suknjiči, ki so pogosto dvoredni (se zapenjajo z dvema vzporednima vrstama gumbov). Pa tudi če so enoredni, so podaljšani, zelo udobni, nekoliko širši, z dolgimi rokavi, ki so mišljeni, da jih nosimo (tudi) zavihane. Ker je tukaj jesen, kraljujejo vse vrste tvidov in predvsem karo vzorci, veliko pa je tudi ‘prince of wales’ vzorcev ter večna ribja kost. Barve: najbolj nevtralni, hvaležni in večni so odtenki sive od svetle do temno grafitne, letos pa je veliko tudi mešanic rjave, ki se zelo lepo kombinirajo s številnimi jesenskimi odtenki.

foto: massimodutti.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Res je, da ta kroj suknjiča ni tako enostaven za nositi. Preprosto povedano, najlepše pristajajo postavam, ki so relativno brez oblin. Namreč če imamo izrazito zadnjico in boke, pa recimo ožji pas in velike prsi, bo tak suknjič deloval preprosto kot žakelj, skril našo silhueto oziroma vse njene adute ter nas tudi malce poredil. V primeru, da imamo oblinasto postavo in bi rade nosile oversize suknjič, ga nosimo prevezanega ali prepetega z usnjenim, zlatim/srebrnim ali kakšnim drugim pasom. Dejansko je to trenutno tudi zelo moden videz, ki ga je ogromno videti po spletnih straneh, na instagramu … Še zlasti v kombinaciji z vzorčastimi oblekami vseh dolžin, ali pa s kavbojkami in škornji, ki spominjajo na kavbojske.

foto: idano.fr
foto: isabelmarant.com
foto: iroparis.com
foto: leonandharper.com
foto: promod.com
foto: promod.com
foto: zara.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Mimogrede, pozabite na skrbi v zvezi z dolžinami (kakšna dolžina suknjiča spada h kateri dolžini obleke/krila), kajti svet proporcev se je močno ‘updejtal’ in kar bi nam še nekaj let nazaj delovalo povsem mimo, je zdaj ne le sprejemljivo, ampak celo novi estetski standard. Je pa res, da manekenkam in fotomodelom vse paše, medtem ko se v realnosti soočamo z našimi postavami, ki niso manekenske in takrat je na proporce vseeno fino malo pogledati. Če je ženska majhna in drobna, bo načeloma videti bolje, če njen suknjič ne bo predolg oziroma če bo izpod njega gledala celotna dolžina krila ali obleke od pasu/bokov navzdol.

Še ena sveža novost s področja suknjičev, tokrat iz džinsa. Če obupujete nad klasičnim krojem džins jaknice in je zato nimate, je trenutno odlična priložnost, da si omislite tako malo daljšo, s pasom. Tovrstne jaknice najdete pri številnih ponudnikih pri nas, sama sem jih zasledila v Promodu, Mangu in H&M-u.

foto: promod.com
foto: mango.com
foto: hm.com

 

Odgovori