Blog

Si za grde ali lepe čevlje ;) ?

Je že tako, da se modna kopja pogosto lomijo na čevljih. V zadnjih letih je bilo kar nekaj čevljastih trendov, o katerih sem pisala in ki so tako ali drugače vzvalovali vode ljubiteljic mode. Če omenim dva, ki mi najprej prideta na misel, so bili to Gucci natikači s kengurujevo dlako ter zadnja leta izredno popularen trend ‘ugly sneakers’, torej grdih superg. Prepoznate jih po absurdno debeli in grdi gumi. Ker so včasih take superge nosili samo kakšni priletni Američani, se jih je prijel tudi izraz ‘dad sneakers’.


foto: pinterest.com

No, v zadnjem poletju ali dveh sem nejeverno opazovala vrnitev štirioglatih čevljev, začelo se je z Bottega Veneta sandali. Kot vedno pri modnih trendih, je iz visoke mode (in njej primerno visokih cen) zadeva pricurljala tudi do ponudnikov hitre mode (in precej dostopnejših cen), tako da smo ta trend lahko videli tudi v naših trgovinah. Zavedam se (morda bolje kot kdo drug), da so okusi zelo različni in da so nekaterim všeč okroglo zaključeni čevlji, drugim špičasti in tretjim štirioglati. A če vprašate mene, so štirioglati čevlji problematični, saj ne naredijo nogi (ne ženski ne moški) nobene usluge. Modne sledilke in instagram vplivnice pa so trend štirioglatih sandal seveda z veseljem sprejele in nosile – sama nisem videla niti enega stajlinga, ki bi mi bil všeč.


foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

Letos poleti so bili zelo modni črni sandali Chanel. Tako robustni, oblazinjeni in resnično ortopedski, da tega ne gre razlagati drugače kot s frazo ‘tako grdi, da so (očitno nekomu) že lepi’ … Mimogrede, tudi oni se imenujejo po fotru 😉 , torej ‘dad sandals’.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com

S prihajajočo zimo pa je tu novi trend zimskih gležnjarjev, ki so letos še dosti bolj robustni, ‘bulerski’ in motoristični kot prejšnja leta. Lep nizek gležnjar z gumo je vendarle zelo privlačna stvar in omogoča številne stajlinge. A letošnji trend je dosti bolj potenciran in dvomim, da se bodo z njim lahko poistovetile dame širših starostnih skupin ali različnih okusov. Tudi tokrat so ene prvih takih, imenujejo se ‘Tire Leather Boots’, naredili pri Bottegi Veneti, sem pa malce podobne videla tudi že po naših trgovinah.

foto: pinterest.com

foto: pinterest.com
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

Pa ti, si za grde ali za lepe čevlje 😀 ?

Odgovori