Blog

Princesa Meghan in njena poročna obleka

Ta vikend bi bilo najbrž treba živeti na Luni, da ne bi povsod opazili novičk in fotografij najbolj vročega dogodka iz sveta slavnih: poroke princa Harrya in Meghan Markle. Ker sem dobila številne maile od vas, v katerih me sprašujete za komentar, sem se odločila napisati par vrstic 🙂 .

foto: people.com

Kraljeva poroka v Angliji je zagotovo spektakularen dogodek in prava paša za oči. Povabljenci so se karseda elegantno oblekli, upoštevali predpisan kodeks oblačenja (večinoma) in si nadeli svoje najlepše klobučke. Mladoporočenca, ki sta se vozila v kočiji, sta bila kot iz pravljice. Lahko bi rekli, da gre za logiko ‘kruha in iger’ ter da se preprostim ljudem (kamor se štejem tudi sama, da ne bo pomote) daje dovolj senzacionalnih novic, s katerimi jih zaposlimo, da ne razmišljajo o pomembnejšem. Zagotovo je tudi to en vidik in najbrž precej resničen. Pa pustimo to. Čeprav to, kaj je nosila Meghan na svoji poroki, ni najpomembnejša stvar, nas je vseeno zanimalo, kajne 😉 ?

foto: purewow.com

Meghan je na poroki nosila obleko angleške oblikovalke Clare Waight Keller, ki se trenutno podpisuje pod dizajni za francosko modno hišo Givenchy. Nekaj metrov dolgo vlečko, obrobljeno s cvetličnimi vezeninami, ki jo je na glavi držala tiara, sta ji pri vhodu v cerkev nesla dva simpatična mala pomočnika. Priznam, da sem (dogodka nisem spremljala v živo, ampak sem si po njem ogledala fotografije) bila nad obleko malce razočarana. Ko sem videla fotografijo do pasu, sem premišljevala, kje je kakšen ‘twist’. Je spodaj kakšen poseben detajl? Morda ima globok izrez na hrbtu? Čipkasto obrobo pri čevljih? Nekaj skratka, kar bi jo naredilo malo manj pusto in ‘plain’. Pa ni bilo nobenega presenečenja v tem smislu. Zanimivo se mi zdi, da je za poroko sredi maja izbrala tako zaprto obleko, razumela bi izbiro tega kroja za zimsko poroko, recimo v decembru ali januarju. Pa še takrat bi se mi zdela malo dolgočasna. Poleg tega me je zmotilo, da se zdi, kot da ji obleka ni najbolj pristajala, da se ji po rokah in okrog trupa ni najlepše ulegla. Ja, lahko bi se reklo, da dlakocepim, ampak ker verjamem, da so se z obleko ukvarjali dolge mesece ter da so jo šivali takorekoč na Meghan (privilegij, ki ga imajo pač princese in morda še nekateri celebritiji), bi pričakovala res popolno prileganje, ‘perfect fit’. Ker je Meghan manjša in zelo drobna, se mi zdi, da bi morala s kakšnim delikatnim, finim detajlom to odsevati tudi njena obleka.

foto: cosmopolitan.com
foto: popsugar.com
foto: cosmopolitan.com

In čeprav je morda neumno primerjati Kate in Meghan, ker sta zelo različni (osebno mi je prva bližje), bom rekla, da mi je bila Katina poročna obleka neprimerno bolj všeč in da je bila resnično kraljevska. Lahko pa tudi špekuliramo, da je Kate nosila bolj vpadljivo obleko za svojo poroko, ker gre vendar za bodočo kraljico (William bo postal kralj takoj za Charlesom, če pa se ta odreče kraljevanju, kot se govori, potem takoj za kraljico). Meghan je v tem primeru ‘samo’ princesa in ne bodoča kraljica, zato je bilo morda zaželjeno, da je njena obleka nekoliko bolj subtilna oziroma anonimna.

foto: harpersbazaar.com
foto: people.com
foto: goodhousekeeping.com

Po koncu formalnega obreda sta se mladoporočenca preoblekla za večerni sprejem, kamor je Harry nosil smoking in Meghan obleko ene najbolj slavnih angleških modnih oblikovalk Stelle McCartney. Večerna obleka mi je bila osebno bolj všeč (in v tem primeru bolj všeč kot Katina obleka za njen večerni poročni sprejem).

foto: vox.com
foto: pinterest.com

V prvem trenutku me je presenetilo, da je princesa Kate za poroko Harrya in Meghan tudi nosila belo barvo. Saj vemo, da se na poroko ne nosi bele, če nisi nevesta. Potem pa sem prebrala, da je nosila obleko-plašč modne hiše Alexander McQueen, ki ga je nosila že dvakrat ali trikrat poprej, med drugim za krst svoje hčerke Charlotte in za kraljičin rojstni dan. S tem je dala jasno neverbalno sporočilo, da ni na njej nič zanimivega – da je ‘reciklirala’ svoje staro oblačilo, že večkrat videno (kar Kate pogosto naredi in je zaradi tega med navadnimi smrtnicami zelo priljubljena), torej nič senzacionalnega. S tem je galantno preusmerila vso pozornost na svojo svakinjo Meghan, kar je pravilno in zelo lepo.

foto: marieclaire.com

 

Odgovori