Blog

Pletene obleke: nekaj najboljšega, kar se nam je zgodilo

Side Button Knitted Dress - Navy
foto: boden.co.uk
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Dame, marsikatera med vami mi potoži, da poleti sicer rada nosi obleke in bi jih tudi pozimi, a kaj, ko tako zeeeebeeeee … Tako, končno imate tudi tiste najbolj zmrznjene rešitev za zimske dni: pletene obleke so totalno IN, ponudba nas z njimi pošteno razvaja, tako da za oblekoljubke je po novem tudi zima lahko sezona oblek. Poiščite tak material, ki vam ustreza: kombinacija bombaža, viskoze za malo manj zmrznjene in volna/kašmir za najbolj zmrznjene.

foto: pinterest.com

Glede na to, da me pozimi pošteno zebe, lahko povem iz prve roke, da so volnene obleke res totalno nora iznajdba. Osebno dodam še žabe z dodatkom kašmirja, tople čevlje, pod oblekco majico z dolgimi rokavi ali pa čez obleko še eno jopo (ali suknjič), nato pa plašč, šal in kapo – voilá, mraz mi ne more do živega, saj sem “zadekana” kot medved.

zoomed image
foto: stories.com
Zip Knitted dress - General plane
foto: mango.com
default image
foto: cosstores.com

Kako nositi pletene obleke? Pod obleko lahko (ni pa nujno!) plastimo tanjši puli, majico, srajco, bluzo ali kakšen drug zgornji del, ki pri izrezu ali rokavih kuka malo ven. Obleko lahko nosimo na najlonke (debelejše kot so, toplejše so) ali pa tudi na pajkice ali ožje hlače (jeans, žametke, usnjene hlače …). Zraven pristajajo dobri gležnjarji ali seveda usnjeni škornji.

foto: pinterest.com

Če bomo pleteno obleko nosile v skandinavskem slogu, potem naj bo prevelika, ohlapna, z ne preveč poudarjeno silhueto. Obvezno dodamo veliko volneno kapo in XL šal. V taki obleki se počutimo toplo in varno, kot bi bile zavite v šik odejo.

foto: pinterest.com
Rib-knit cashmere-blend dress - Light beige - Ladies | H&M

foto: www.2hm.com
Wool yarn dress Weekend Maxmara

foto: si.weekendmaxmara.com
foto: 2hm.com

Za tiste, ki rade poudarijo postavo, pa se pletene obleke nosi v kroju, ki je poudarjen v pasu (npr. na preklop, z gumbki ipd.) oziroma se jih nosi s pasom. Tudi široka obleka bo takoj videti ženstveno, če ji dodamo pas in kakšen ljubek modni dodatek, npr. uhane, zanimivo broško, ogrlico ali gležnjarje s peto.

zoomed image
foto: stories.com
foto: pinterest.com
Ta slika ima prazen alt atribut; ime datoteke je 7324731003005-g-scenico-abito-in-maglia.jpg
foto: maxandco.com
foto: essentiel-antwerp.com
Turtleneck dress with block stripes from comma
foto: comma-store.eu
media-0
foto: massimodutti.com
media-2
foto: massimodutti.com
With alpaca: Knit dress with balloon sleeves, GARNET RED, detail image number 0
foto: esprit.eu
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com
foto: pinterest.com

Odgovori