Blog

Obleke za maturantski ples, valeto in birmo

Sezona maturantskih plesov, valet in birm je pred nami. Mame hčera se obračajo name s številnimi vprašanji, zato je tukaj nekaj mojih nasvetov v zvezi z oblekami za maturantke, valetantke in birmanke.

foto: pinterest.com

1. Poslušajte (in poglejte) njene želje 
Veliko punc ima zelo natančno izdelane želje, kaj bi rade oblekle. hja, tukaj je Pinterest, Instagram in druga omrežja, ki poskrbijo za bogate vizualne ideje. Vprašajte jo, kaj ji je všeč, kakšno obleko si je zamislila. Naj vam pokaže shranjene fotke.

foto: pinterest.com

2. Bodite realni 
Potem, ko ste jo poslušali in pravilno ovrednotili njene želje, je čas za pogovor o tem, da je treba biti realen. Modeli na Pinterestu morda nimajo enake postave kot ona, fotke so fotošopirane. Mogoče se vam obleka njenih želja ne zdi primerna (je preveč izrezana, prekratka, ne daje pravega ‘sporočila’ za vašo hčer itd.). Povejte ji, da bo morala pač izbirati med ponudbo, ki je v vašem dosegu – s tem mislim v dosegu ponudbe, ki je v trgovinah, v okvirih, ko bosta z obleko zadovoljna tudi starša (ki jo bosta konec koncev plačala) in nenazadnje, v vašem finančnem dosegu.

foto: pinterest.com

3. Določite budget 
Obleči vso družino za posebno priložnosti ni (finančni) mačji kašelj, to vemo vsi. Zastavite budget, znotraj katerega bo dovolj prostora tako za njeno obleko, kot tudi čevlje, kakšen modni dodatek ter frizuro in ličila. Povejte hčerki, znotraj kakšnih zneskov se gibljete. Tako bo tudi ona razumela, da ni neomejeno denarja na voljo in se bo lažje ‘sprijaznila’ z lepo oblekico iz primerne trgovine, namesto da bi sanjarila o pregrešno dragi dizajnerski (in nedosegljivi) obleki s Pinteresta.

foto: pinterest.com

4. Ne skoparite s komplimenti 
Mnoge punce se v teh letih soočajo s slabšo samopodobo, še posebej, ko se primerjajo z drugimi. Ko bo poskušala obleke, jo pohvalite, povejte ji, da je lepa in posebna. Pomagajte ji, da se bo res počutila kot princeska.

foto: pinterest.com

Želim vam uspešen ‘lov za zakladom’ – ja, iskanje primerne obleke za maturantski ples, birmo ali valeto se včasih zdi podobno prav temu. Če potrebujete pomoč ali nasvet, pa lahko pokličete mene 🙂 . Neredko se zgodi, da se ‘problematična’ damica, ki ji ni nič všeč, ko hodita z mamo po trgovinah, skupaj z mano dosti lažje in hitreje odloči za obleko svojih sanj. Pomaga namreč mnenje ‘zunanjega’ strokovnjaka. Izbrana kombinacija je običajno vrhunska, zadovoljstvo neizmerno, obleka (ali čevlji ali dodatki ali pa kar vse skupaj) pa je uporabno tudi še za kdaj kasneje.

foto: pinterest.com

Odgovori