Blog

“O moji izkušnji svetovanja Odglavedopet” (pričevanje stranke Katarine)

Danes objavljam pismo moje stranke Katarine, s katero sva naredili celoten paket Odglavedopet pred nekaj tedni. Kar je napisala v pismu, je tako doživeti in simpatično, da moram objaviti (z njenim dovoljenjem, seveda) – saj veste, kaj pravijo, dobro blago se samo hvali 😀 .

“‘Obleka naredi človeka’ je rek, ki vsekakor drži. Velja pa tudi obratno: zaradi lepih oblačil se tudi bolje počutimo, posledično se obnašamo drugače in izžarevamo drugačno energijo. To se odraža tudi pri našem delu. Z oblačili drugim sporočamo, kako cenimo sami sebe in kako cenimo svoje poslušalce.

Vse to sem vedela v teoriji, v praksi pa se nisem najbolje znašla. Posledično sem se za posebne priložnosti oblekla v ene in iste kombinacije (kar mi je šlo precej na živce, saj je ubijalo mojo ustvarjalnost, na fotografijah pa tudi ne izgleda preveč spodbudno, če si ves čas oblečen podobno). Že nekaj časa sem se poigravala z mislijo, da bi pri nakupovanju prosila za nasvet stilistko, a se mi je vedno zdelo, da so stilisti samo za zvezdnike in da se jaz že lahko nekako znajdem sama – mogoče si kupim še eno novo majico in bom lažje kombinirala (posledično sem imela v svoji omari precej stvari, kombinacij pa vseeno zelo malo).

Ker sem pred dobrim letom začela s službo, sem si želela tudi zamenjati študentski način oblačenja (kavbojke, majica) v bolj elegantnega, a hkrati še vedno mladostnega in barvitega. Na spletu sem naletela na Tinin blog Odglavedopet in se kar hitro odločila, da stopim iz svoje cone udobja in poskusim. Odločila sem se po principu ‘vse ali nič’ in si tako izbrala paket A, ki vključuje vse (barvno svetovanje, pregled garderobe in skupno nakupovanje). Od takrat se mi je življenje postavilo na glavo: še nikoli do zdaj se nisem tako dobro počutila v svoji koži (in v svojih oblačilih).

Tina je točno taka kot v svojih video objavah – simpatična, spoštljiva, polna energije in dobre volje, s kopico uporabnih nasvetov o oblačenju in ličenju; v njeni družbi čas res izjemno hitro mine.

Pri barvnem svetovanju sem dobila svojo paleto barv. Barve so točno take, kot imam večino oblačil, modnih dodatkov in celo zvezkov in kulijev. Zdaj vem, zakaj so mi tako všeč. Če sem za svoje pastelne barvne odtenke od vijolične, roza do modre in turkizne nekako intuitivno vedela, da so mi všeč, pa sem imela pred tem več težav z iskanjem osnovnih, nevtralnih barv. Pri tem mi zdaj kar precej pomaga barvna paleta. Tako sem ugotovila, da mi zelo pristoji siva in bež, črno pa je bolje, da nadomestim s temno modro. Vsak dan uporabim tudi Tinin nasvet o plastenju, predvsem svetlih odtenkov – pred svetovanjem sem bolj kombinirala svetlo-temno in temno-temno, kar ni najbolje za moj svetel barni tip. Rezultat plastenja svetlih odtenkov pa je naravnost fantastičen. Pri barvah sva pogledali tudi, katere barve se lepo kombinirajo med seboj in kako nositi različne vzorce.

Pregled garderobe je tudi super stvar, saj si zdaj vsak dan iz svoje omare poiščem nove kombinacije in pred polno omaro se nikoli več ne sprašujem, kaj naj sploh oblečem. V dva kovčka sem napakirala vsa oblačila, ki sem jih do zdaj nosila za v službo in simpozije, dodala še vrečo s čevlji in z dodatki ter vse skupaj prinesla v Tinin studio. Tina mi je kot blisk našla odlične kombinacije, na katere prej sploh nisem pomislila. Krilo, ki ga že več let nisem nosila, mi je skombinirala tako dobro in na toliko načinov, da ga zdaj oblečem vsaj enkrat na teden. Najbolj všeč mi je to, da mi je pokazala, kako lahko kombiniram svoja oblačila, tako da imam zdaj občutek, kot bi prišla v trgovino – le da so vsa oblačila že moja.

Ko sem se vrnila domov, sem si najprej temeljito pospravila omaro (v resnici sem dala stran samo nekaj kosov oblačil oranžne ali črne barve, ki jih prej tako ali tako nisem nosila, vse moje ljube majice in obleke pa so seveda ostale). Vsa oblačila sem si uredila po barvah, tako da lahko zdaj brez težav kombiniram. Nato sem preizkusila še vse ostale kombinacije iz svoje omare in naenkrat zagledala toliko možnosti in različnih kombinacij, da sem preprosto morala nehati s kombiniranjem in fotografiranjem, ker mi je na telefonu zmanjkalo prostora.

Čez malo več kot teden dni sva šli skupaj po nakupih. Skupnega nakupovanja sem se po eni strani veselila, po drugi strani pa me je rahlo skrbelo, saj so bili v preteklosti nekateri moji ‘nakupovalni spremljevalci’ malce nepotrpežljivi in ne vedno konstruktivni, zato sem več let vedno hodila nakupovati sama. No, zelo zelo sem se zmotila, ker so tiste 3 ure in še malo minile tako hitro in v tako dobrem vzdušju, da sem imela potem še cel vikend nasmeh na obrazu. Ne vem, kako je Tini to uspelo, ampak našla mi je tako dobre kose oblačil, da sem dejansko kupila skoraj 90 % vseh kosov, ki sem jih pomerila. Zelo mi je všeč tudi to, da lahko vse nove kose med seboj kombiniram in da bi lahko samo s temi novimi oblačili bila oblečena v različne kombinacije vsaj 14 dni. Če pa prištejem še svojo garderobo, pa je možnosti toliko, da sem lahko več kot pol leta vsak dan v drugačni kombinaciji (potem pa pridejo na vrsto itak poletna oblačila). Všeč mi je tudi Tinina filozofija, da moraš biti oblečen lepo v tem trenutku, ne da si rečeš, ko bom bolj vitek ali bolj mišičast, bom pa imel tudi lepša oblačila. Važno je, da imaš rad svoje telo in da si v tem trenutku oblečen v tisto, kar ti pristaja. V zelo kratkem času sva našli toliko oblačil, kot bi jih sama po večdnevnem nakupovanju (ali pa sploh nikoli, ker jih ne bi opazila). Vsa oblačila zdaj z največjim veseljm nosim in kombiniram s svojimi starimi oblačili.

Od mojega stilskega svetovanja je minilo nekaj tednov, v tem času sem prav vsak dan lepo oblečena. Pred tem sem vedno mislila, da se moram lepo obleči le za posebne priložnosti in so zato moja lepa oblačila čakala nekje globoko v omari na te priložnosti, ki jih skoraj nikoli ni bilo. Zdaj sem spremenila svoje mišljenje: vsak dan si lahko naredim lep in poseben, z nasmehom in oblačilih, v katerih se počutiš lepo. Od najinega svetovanja dalje sem dobila že mnogo komplimentov glede svojih oblačil, med drugim tudi: “Kako si pa ti prav vsak dan lepo oblečena …” Zdaj bi se končno brez težav oblekla tudi za slavnostno podelitev, simpozij ali drug pomemben dogodek (vsakič popolnoma drugače, seveda).

Hvala Tina, tvoje svetovanje je bilo zares odlično in prav vsak dan sem vesela, da sem se opogumila in se prijavila. Super si!

Katarina

P.S. Kot dokaz pošiljam še svoje kombinacije iz preteklih 3 tednov. 😊 Zdaj v svoji omari najdem toliko možnosti, da se kar težko odločim, kaj bi oblekla najprej. Še dobro, da ima leto 365 dni.”

foto kolaž: arhiv stranke

 

Odgovori