Blog

Mercedez-Benz Fashion Week Ljubljana, sobota (7. 10. 2017)

V soboto sem se udeležila modnih revij na Mercedez-Benz tednu mode v Ljubljani. Sprva sva s prijateljico Katarino načrtovali, da greva tudi na petkove modne revije (še posebej sem si želela ogledati modno revijo Draž), vendar se nama zaradi spleta okoliščin ta načrt žal ni izšel.
Tako se nam je v soboto najprej predstavil oblikovalec Marko Mitanovski, za katerega bi lahko rekla, da je šlo bolj za modni performans kot modno revijo. Specifična črna oblačila in dodatki so dobesedno, pa tudi v prenesenem pomenu raztegovala meje naše modne percepcije.

Sledila je modna revija oblikovalskega dvojca Sofia Nogard, ki je predstavilžensko in moško modo z veliko barv in športno urbanim pridihom. Izredno všeč so mi bile usnjene ‘culottes’ hlače.

Tudi kolekcija Sare Valenci za And by Andraž je bila izrazito športna, v njej pa je bilo precej mešanja športnih kosov (anoraki, pajkice in podobno) z elegantnejšimi dodatki, recimo salonarji z visokimi petami.

Sledila je v celoti moška kolekcija Milice Vukadinović.

Oblikovalka Tanja Zorn je predstavila zelo lepo zaokroženo in za moj okus zelo nosljivo kolekcijo za sodobno žensko, ki ljubi klasične silhuete. Mehki, teksturirani materiali v sivih, peščenih, gorčičnih in črnih tonih so se lepo dopolnjevali z dodatki iz perja; to se je prikazalo recimo kot poudarek na torbici, pasu ali kot fascinator za lase. Izredno všeč so mi bili čevlji, za katere bi brez težav našla prostor v svoji omari 😉 in čudovito ‘pencil’ krilo iz perja.

Nazadnje pa sva si ogledali še modni revijo Susnyara, kjer se je belo-črno-srebrna barvna paleta združila z dekonstrukcijo suknjiča. Ta ni bil več cel, temveč je en rokav nadomestila draperija, včasih je imel odprt hrbet ali pa je bil integriran v kroj hlač, kot da bi bil zavezan okrog pasu. Zanimivo in zagotovo primerno za estradnice, ki se rade oblačijo v Ninine kose za svoje nastope.

Vse fotografije: Odglavedopet.

foto: Mediaspeed
foto: grazia.si

Odgovori