Blog

Krila za šport

V moji omari prevladujejo krila in obleke. Saj imam kar nekaj hlač in kavbojk, a verjetno tri četrtine časa preživim v krilih. Preprosto se v krilih boljše počutim, sem bolj jaz in v njih sem si načeloma tudi bolj všeč. Zato sem bila toliko bolj vesela, ko me je mož (ki zelo rad sledi vsem tematikam s področja športa) pred časom opozoril, da se po novem krila nosijo tudi za šport. Ja, vem, nič novega – če pogledamo samo zgodovino tenisa, so krila pri ženskah pač obvezna oprema. No, zadnje čase športna krila sploh niso več rezervirana samo za tenisačice.

foto: dailymail.co.uk
foto: forthewin.com

Pojav sem opazila pozimi, ko smo hodili na ‘snežne’ izlete v bližnjo Avstrijo in Italijo. Turne smučarke, urejene kar se le da, ali če povem bolj po moje, urejene odglavedopet 😉 , so praviloma vse nosile krila. Seveda so imele smučarsko opravo, vendar je komplet tanke, tople smučarske bunde in ozkih hlač, skoraj pajkic, dopolnjevalo krilo te ali one barve. Nad konceptom sem se takoj navdušila. Videz je bil hkrati športen in ženstven. Tudi med športanjem si namreč želimo izgledati dobro in nič boljšega za ženstveno silhueto kot športno krilo, ki je seveda pozimi iz toplih materialov, krojeno po možnosti z zadrgo, da ne ovira gibanja in zaradi dodatne plasti nudi toploto tudi v res hudem mrazu, poleti pa iz tanjših, ki odvajajo toploto in vlago. Ko sem stvar malo raziskala, sem ugotovila, da obstaja kar nekaj različnih znamk, ki izdelujejo športna zimska krila iz enakega materiala kot puhovke, tanjša poletna športna krila pa je sploh precej enostavno najti. Mimogrede, če bodo naše zime tako mrzle, kot je bila zadnja, bomo morda začele kaj podobnega nositi tudi za po mestu, ko se bo termometer spustil pod -10 …

foto: amazon.com
foto: pinterest.com
foto: skhoop.com
foto: skhoop.com
foto: skhoop.com

Tako sem si na pomlad tudi sama omislila nekaj športnih kril, prav tako pa jih za šport občasno obleče tudi moja starejša hči, ki tudi ne mara preveč hlač, enako kot njena mama 😉 . Tehnično gledano so to ‘skorts’, torej krila, ki imajo v notranjosti všite tanke kratke pajkice. To omogoča, da tudi pri gibanju, ki bi sicer razkrilo spodnje hlače, ni nobene skrbi. Popoln hibrid torej. Tudi za poletne izlete in poletne športe so športna krila super. Ni treba posebej poudarjati, da je tudi moj mož navdušen nad njimi, tako zelo, da nama s hčerko kdaj kar on domov prinese kakšen nov model. Tudi med letošnjim dopustom sem na pohodniškem izletu v Avstriji opazila, da Avstrijke vseh let kombinirajo krila z gojzarji.
Pa recite, če ne gre tudi športna moda naprej 😉 …

foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet
foto: Odglavedopet

 

Odgovori