Blog

Katere barve bomo nosile jeseni in pozimi 2017/18?

Vem, da boste rekli, da se je poletje pravzaprav šele dobro začelo in da ste komaj začeli uživati v njem. Vendar pa z razmahom razprodaj in znižanj blagovne znamke oblačil vedno razkrijejo že prve smernice in trende prihajajoče sezone. Tako lahko ljubitelji mode vidimo prve znanilce jeseni že te dni. Ne vem, kako je z vami, a jaz vsekakor imam ta ‘fazni premik’ in vsakič se mi zgodi, da v zreli zimi sanjarim o poletnih oblekicah, sredi najbolj vročih poletnih dni pa se mi že prikazujejo zimski plašči in usnjeni gležnjarji.

Pantone fashion colour report London FW 2017/18; foto: pantone.com
Pantone fashion colour report New York FW 2017/18; foto: pantone.com

Ko sem malo pobrskala po spletnih straneh, sem opazila nekaj barvnih smernic za prihajajočo sezono. Tukaj so odtenki rdeče, še posebej bordo rdeča in karminasto rdeča, živo vijoličasta, petrolejska in hladna gozdno zelena. Opazila sem še zanimivo srednje modro in klasično ‘navy’, pa obvezno gorčično rumeno in med nevtralnimi toni peščeno, kositrno, temnejšo ‘nude’/kožno barvo ter srednje sivo. Podjetje Pantone je najbolj trendne odtenke prihajajoče sezone jesen/zima 2017/18 strnilo v dve paleti, eno glede na barvne trende Fashion Weeka v Londonu in drugo glede na barvne trende Fashion Weeka v New Yorku.

kolaž: Odglavedopet (fotografije od zgornjega levega kota v smeri urinega kazalca: maxandco.com, comma.eu, maje.fr, comma.eu, massimodutti.com, zara.com)
kolaž: Odglavedopet (fotografije od zgornjega levega kota v smeri urinea kazalca: zara.com, sandro.fr, marella.it, maje.fr, sandro.fr, maxandco.com, marella.it)

Takole malce za predokus in da si napasemo oči na čudovitih odtenkih :). Morda pa ujamete še na razprodajah kakšen kos v odtenkih iz zgornjih dveh palet, ki ga boste lahko nosile še v jesen in zimo. Če pa ste podobne meni, potem itak že razmišljate o jesenskih kombinacijah … 😉

 

Odgovori