Blog

Kakšni so vaši stilski sklepi za 2020?

Običajno z novim letom naredimo nekaj dobrih sklepov, ki bi se jih radi držali v letu, v katerega smo vstopili. Na tem mestu vam ne bom predlagala, da shujšate, začnete teči ali po novem preberete vsaj dve knjigi na mesec – čeprav so vse to odlične stvari in če ste si kaj takega zadali, vas na tej poti vsekakor spodbujam 🙂 . Predlagam vam nekaj stilskih sklepov za navdih in ne pozabite, da gre pri urejenosti za navado kot vsako drugo. Navajeni smo, da si vsako jutro in vsak večer umijemo zobe, pa če se nam to v tistem trenutku ljubi ali ne, tega ne prepuščamo trenutnemu navdihu, motivaciji ali notranji želji. Resnici na ljubo je tako z vsemi dobrimi oziroma koristnimi navadami. Večina ljudi nima sama po sebi izredne motivacije za npr. gibanje, a ker vemo, da je gibanje koristno, se malce prisilimo, da gremo ven in se gibamo, na koncu pa smo poplačani z izredno dobrim občutkom, da smo tako naredili. Enako je tudi z urejenostjo, kar velja toliko bolj za tiste ljudi, ki jim je oblačenje na nek način muka oziroma nimajo v svoji naravi že prirojenega veselja do tega. Urejenost je odločitev, ki jo moramo sprejeti vsak dan posebej, jo negovati kot dobro navado in nam sčasoma – garantirano – preide v kri.

foto: pinterest.com
 1. Nosite samo tista oblačila, v katerih se dobro počutite
  Lažje reči, kot storiti, saj včasih ne vemo, kaj nam pristaja, zato se zatečemo v varno zavetje preverjenega. A le redki (oziroma redke, če govorimo o ženskah) so resnično zadovoljni v nečem preširokem, že rahlo razcapanem, po možnosti z nekaj madeži tu in tam, ker oblačilo že dolgo ni videlo pralnega stroja ali čistilnice. Če se želimo v življenju res dobro počutiti, so tudi oblačila en izmed dejavnikov, ki nas pri tem lahko podprejo – ali pa nas sabotirajo, odvisno od tega, kaj oblečemo. Dobro počutje pomeni samozavest, boljše razpoloženje in zato tudi boljši ‘performans’, naj bo to v službi ali medsebojnih odnosih. In ne, to ne pomeni nujno paradirati v visokih petah 24/7, če to ni vaš slog. Se pa da tudi supergice in res lepo prilegajoče kavbojke skombinirati s krasnim puloverjem, damsko bluzo ali hudim suknjičem – o tem govorim 🙂 .

  foto: pinterest.com
 2. Izbirajte oblačila, ki so kvalitetna
  Ko se odpravite po nakupih, se ne zadovoljite z na hitro kupljenim ‘kar nekaj’, temveč preverite etiketo s sestavo, investirajte v čim boljše materiale in čim boljšo kakovost ter izdelavo. Pogosto (ne vedno) je tako, da malce dražje oblačilo vseeno pomeni tudi malce boljšo kvaliteto, še sploh če govorimo o res dobrih materialih (volna, svila, usnje, lan, kašmir, bombaž, viskoza). Kvalitetnim oblačilom se preprosto vidi, da so kvalitetna. Gre za nekaj, kar ne kriči na glas in kar je težko povzeti z besedami, a je vsekakor tam.
 3. Ne zapravljajte (preveč) denarja za hitro modo
  Vsi gremo kdaj pa kdaj v kakšno trgovino s hitro modo, čeprav so smernice v svetu zelo zaostrile to, kako gledamo nanjo. Dejstvo je, da če je neko oblačilo izredno poceni, nekdo za to plača – in to nismo mi. Včasih se seveda ozremo po kakšnem trendu in ga tudi vključimo v svojo garderobo, a naj bo to vseeno s premislekom in ne zato, ker gre za trend, ampak ker dejansko odraža naš stil in se nam vklopi v naše oblačenje.
 4. V omari imejte samo lepa oblačila, ki jih z veseljem oblečete
  Dajte že enkrat za vselej ven iz omare vse, kar je grdo. Ja, dovolila sem si uporabiti to besedo 😉 . Nekatere stvari so preprosto grde in življenje je kratko, zakaj bi ga zapravljali za grdo? Ali zakaj bi se oblačili v grde stvari? Cenite se, obdržite v omari tisto, kar je lepo in kvalitetno (pa seveda kar vam je dejansko prav 😉 ), ostalo dajte stran in s tem bo odšla tudi slaba energija, ki je v svoji omari res ne potrebujete. V življenju je potrebno biti selektiven – drži za to, kako porabljamo svoj čas, s kom se družimo in tudi za to, kaj nosimo.

  foto: pinterest.com
 5. Najdite svoj stil in se ga držite
  Dobro razmislite o sebi in o tem, kaj bi radi sporočali s svojo podobo, da vas podpre na vseh področjih v življenju. Potem poiščite svoj stil in se ga držite. Kupujte samo in izključno kose, ki se vanj vklopijo. Nič hudega, če neka obleka izgleda sijajno na vaši kolegici ali če se sestra oblači v kostime. Če to ni vaš stil, potem ni treba nositi enakega.
 6. Nosite barve, ki vas polepšajo
  Barve so naše prijateljice, kajti če so prave, v njih zasijemo in to brez pretiranega makeupa ali dragih oblačil. Barve nas tudi vzpodbujajo, navdihujejo, nam lepšajo sive dni in v nas spodbujajo kreativnost. Odprite vrata svoji mavrici.

  foto: pinterest.com
 7. Ne pozabite na nego kože in na urejeno frizuro
  Ja, zima je – v kakšnem stanju je vaša koža? Je luskasta, razpokana in jo vleče skupaj? So noge podobne ovsenim kosmičem? Je koža na nadlahteh elastična in negovana ali siva in izsušena? Enako velja za obraz. Negujte svojo kožo s kremo in/ali oljem, po možnosti s kakšnim dobrim serumom. In ne pozabite – redno osvežena barva las, negovane konice in oprani lasje so ‘a must’, ne opcija 😉 .

  foto: pinterest.com

Odgovori