Vaša vprašanja

Kako se nosi jeans na jeans?

Pozdravljena,
bila bi vesela, če bi lahko napisala oz. svetovala, kako se nosi jeans na jeans, če se seveda lahko, npr. jeans srajca in jeans hlače, različnih odtenkov.
Hvala in lp! Ana

(foto: pinterest.com)

Pozdravljena, Ana!

Hvala za zanimivo vprašanje. Kanadski smoking,  kot se kombinaciji džinsa na džins reče v angleško govorečem svetu, je kar večno vprašanje v modnih zgodbah, odgovor nanj pa se vsako leto nekoliko zasuka oziroma toliko spremeni, da se ta tema nikoli ne izčrpa. Nekaj let nazaj je veljalo, da se džins na džins lahko nosi, vendar da naj bodo odtenki med seboj kombiniranega džinsa čim bolj različni (moj članek o tem si lahko prebereš tukaj). Zdaj pa opažam, da je šel trend nošenja džinsa v tisto smer, ki se zelo približa t.i. džins uniformi od glave do pet. To dokazujejo tudi številni kombinezoni iz džinsa, ki jih opažam na modnih revijah, street style fotkah in kot oblačilo izbire številnih znanih modnih ikon.

(foto: fashiongonerogue.com)
(foto: pinterest.com)

Torej – ni več treba paziti, da sta džins kosa (recimo srajčka in kavbojke) zelo različnih odtenkov, lahko sta tudi enaka. Pravilo, ki se ga sama držim bolj kot (ne)usklajevanja odtenkov džinsa, je pravilo tretjega kosa. Poskrbim namreč, da je en kos v outfitu izrazito drugačen od džinsa, recimo: zlat pasek, usnjena jakna, čevlji z leopardjim vzorcem, rdeča torbica, zanimiv kos nakita, lakasta tekstura ali kaj drugega. Tretji kos z ne-modro barvo, kontrastno teskturo ali zanimivim vzorcem poskrbi za to, da postane kanadski smoking manj športen in malenkost bolj eleganten, hkrati pa naredi outfit bolj privlačen in dodelan. Poskusiš lahko tudi sama, me zanima, če ti bo nova kombinacija všeč!

(foto: garancedore.com)
(foto: whowhatwear.com)
(foto: pinterest.com)
(foto: Odglavedopet)

Odgovori